Budućnost želi pobjedu pred drugu fazu

Budućnost i Bitighajm odigraće u subotu utakmicu posljednjeg, šestog kola C grupe Lige šampiona
738 pregleda 0 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Zoran Đurić
Dragan Adžić, Foto: Zoran Đurić

Budućnost želi da protiv Bitighajma odigra dobar meč i pobjedom završi prvi dio takmičenja u Ligi šampiona, kazao je trener podgoričkih rukometašica Dragan Adžić.

Budućnost i Bitighajm odigraće u subotu utakmicu posljednjeg, šestog kola C grupe Lige šampiona.

Budućnost je prvi međusobni duel u Ludvigsburgu dobila 30:23, a uoči posljednjeg kola ima skor od tri trijumfa i dva poraza.

Njemački predstavnik u prošlom kolu prekinuo je seriju od četiri uzastopna poraza i upisao prvi trijumf u Ligi šampiona ove sezone.

Adžić je kazao da vjeruje da će se dobre stvari iz prethodnih pet kola zadržati protiv Bitighajma.

“Bitighajm je kombinacija njemačkog i skandinavskog stila rukometa. Odličan rival za segmenat igre koji želimo da popravimo. Šampion Njemačke u ovoj sezoni igra sa šest, sedam vrhunskih internacionalki. Apsolutno bi u ovom sastavu, u nekoj drugoj grupi, bio siguran učesnik glavne faze Lige šampiona”, rekao je Adžić na konferenciji za novinare.

On je istakao da će Bitighajm u Podgorici biti jači za pivotmenku Lisu Šulce.

“Biće jači jer je dočekao pobjedu u Ligi šampiona i podigao samopouzdanje. Nakon naše utakmice bilo je mišljenje da ovoj grupi nijesu dorasli, ali očigledno da jesu. Imaju najiskusniji sastav, a iskustvo nije mala stvar u našem sportu. Samim tim znaju da igraju u gostima, a mi se spremamo, apsolutno da odgovorimo njihovim kvalitetima”, rekao je Adžić.

On je istakao da je zdravstveni bilten Budućnosti znatno bolji, navodeći da je situacija sa povredama značajno uticala na izdanje podgoričkog tima u Brestu.

Prema njegovim riječima, mjesto na golu ponovozauzeće oporavljena golmanka Marina Rajčić.

Bonus video: