Češka bolja od Njemačke

To je drugi trijumf Češke u drugoj kvalifikacionoj grupi, nakon što je bila bolja i od Izraela 27:22.
53 pregleda 0 komentar(a)
Filip Jiha, Foto: Dhb.de
Filip Jiha, Foto: Dhb.de
Ažurirano: 04.04.2013. 18:48h

Njemačka je u 18. minutu vodila 8:4, činilo se da je uhvatila zalet za pobjedu, ali je Češka na kraju slavila 24:22 (10:10), i upisala drugu pobjedu u grupi 2, nakon trijumfa protiv Izraela (Česi imaju poraz od Crne Gore u Baru). Njemci su doživjeli drugi poraz, jer su poraženi i od Crne Gore.

Česi su do odmora uspjeli da nadoknade minus, a onda su serijom 5:0 poveli 19:13 u 44. minutu, kada se činilo da je meč odlučen. „Panceri” su, međutim, 57 sekundi prije kraja uspjeli da priđu na gol zaostatka (23:22), ali je najbolji češki igrač Filip Jiha otklonio sve dileme 28 sekundi prije kraja.

"Dobro smo pročitali protivnika, a i nijesmo igrali loše ni u prvom poluvremenu, iako smo loše počeli. Njemačka odavno protiv nekoga nije igrala u odbrani zonu 5-1, što znači da su veoma respektovali neke od naših igrača. Najvažnije je da smo pobijedili, bez obzitra na razliku. U drugom meču je sve otvoreno, iako će oni biti domaćini", rekao je selektor Češke Jaroslav Hudeček.

Jiha je sa 10 golova bio najefikasniji igrač meča, Martin Stržinek je dodao pet za Češku, dok je u njemačkoj selekciji najefikasniji bio Štefen Vajhold sa devet golova.

"Meč smo počeli veoma dobro i skoncentrisano. Ali su nam u nastavku napravili problem sa dosta golova iz kontri i polukontri, što nam je stvorilo veliki pritisak. Imali smo svoje šanse, ali nijesmo koristili zicere. Znali smo da nam treba barem bod iz ovog meča, ali smo zasluženo poraženi. Moramo imati manje grešaka u drugom meču", rekao je selektor Njemačke Martin Hojberger.

Njemačka i Češka novi duel odigraće u nedjelju u Haleu.

Nakon tri kola, vodi Crna Gora sa šest bodova, Češka ima četiri, Njemačka dva, dok je Izrael bez bodova.

Na EP idu dvije najboljeplasirane ekipe iz svake od sedam grupa, kao i najbolja trećeplasirana, pri čemu se uzimaju u obzir samo rezultati sa dvije prvoplasirane ekipe.

Bonus video: