Cetinjani traže novi brejk za fajnl-for

"Ukazala nam se šansa da se borimo za fajnl-for i da pomrsimo račune ekipama koje su daleko ispred nas što se tiče finansijske situacije", kaže Stevan Vujović
0 komentar(a)
Stevan Vujović, Foto: Zoran Đurić
Stevan Vujović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 19.02.2013. 14:26h

Tri dana nakon velike pobjede u Našicama protv Neksea, rukometaše Lovćena čeka još jedan težak ispit - osvajač crnogorske duple krune gostuje najboljem timu Slovačke, Tatranu.

Trijumf nad hrvatskim vicešampionom doveo je Cetinjane u veoma zanimljivu poziciju, jer bi novom pobjedom, osmom u 13. kola SEHA lige, preuzeli 4. poziciju na tabeli.

Tada bi i mjesto na fajnl-foru, koje je prije sezone djelovalo neuhvatljivo, odjednom postalo dostižno...

"Odigrali smo odlično u Našicama, jako, borbeno i zasluženo smo pobijedili. Sada nas čeka meč sa Tatranom, koji je igrao neriješeno sa Zagrebom, pobijedio Vardar i izgubio samo gol razlike od velikog Rajn-Nekar Levena", kaže Stevan Vujović.

Crnogorski reprezentativac, koji je prošle godine sa Vardarom bio senzacionalni osvajač prvog izdanja regionalne lige, smatra da bi plasman na završni turnir bio ravan senzaciji.

"Ukazala nam se šansa da se borimo za fajnl-for i da pomrsimo račune ekipama koje su daleko ispred nas što se tiče finansijske situacije. U svakom slučaju, pokazali smo da smo ozbiljna ekipa, koja je već sad pravo iznenađenje ove lige, a pobjedom u Prešovu bismo dokazali da nam je stvarno mjesto na završnom turniru".

Veći problem od Žarka Pejovića i drugova, igračima Lovćena bi mogao da bude umor, jer su od Našica do Prešova putovali 600 kilometara, baš koliko i od Cetinja do hrvatskog grada.

"Prvo smo putovali autobusom do Našica, pa nastavili ka Slovačkoj i dosta smo umorni. Trebalo bi, ipak, da preovlada naša želja za pobjedom i potisne sve ostale poteškoće. Svaki igrač nam je vrlo vazan, jer ćemo forsirati brzu igru sa puno rotacija", zaključio je Vujović.

Meč u Prešovu počinje u 18 časova. Cetinjani su prvi duel dobili 30:29.

Bonus video: