Četvrt vijeka u eliti, Adžić poručuje: Imamo sve što je potrebno za dobar rezultat

Budućnost će 25. sezonu u Ligi šampiona početi subotnjim duelom sa francuskim Brestom
1001 pregleda 0 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Zoran Đurić
Dragan Adžić, Foto: Zoran Đurić

Budućnost ima sve što je potrebno da u novoj sezoni Lige šampiona ostvari dobar rezultat, kazao je trener podgoričkih rukometašica Dragan Adžić.

Budućnost će 25. sezonu u Ligi šampiona početi subotnjim duelom sa francuskim Brestom.

Adžić je kazao da je urađeno sve što je bilo moguće da djevojke oporavljene i fizički spremne do mogućeg maksimuma dočekuju start Lige šampiona.

“Vjerujem da ćemo imati sezonu u kojoj ćemo biti dominantno zdravi, a kada je tako onda mnogo zavisi od djevojka koje imam čast da predvodim. Sa djevojkama koje su se vratile i koje smo angažovali kao pojačanja, uz one koje smo mi iznjedrili i koje su nosile dres Budućnosti minulih sezone, siguran sam da možemo sa svima da se nosimo”, kazao je Adžić na konferenciji za novinare.

On je istakao da je Brest izuzetno kvalitetan rival, podsjećajući da je francuski predstavnik u septembru odigrao šest prvenstvenih mečeva i da je ostvario maksimalan učinak.

“Brest ima ozbiljan sastav, sa kvalitetnim igračicama koje najbolje igraju utakmice u kojima nijesu favoriti. Brest nije nimalo naivan, svjesni smo toga i spremamo se za njihova najbolja izdanja. Mora i naš odgovor biti pravi kako bi anulirali njihov individualni i kolektivni kvalitet”, kazao je Adžić.

On je istakao da Budućnost ima iskustvo i kvalitet za pobjedu na startu sezone.

“Potencijal za to imamo, iskustvo i mladost imamo, sve ono što treba i znamo da možemo. Vjerujem da ćemo uspjeti u teškoj grupi protiv ozbiljnih protivnika da gradimo svoju igru i željenu viziju za glavnu rundu i dalje šta nas čeka”, rekao je Adžić.

On je naglasio da će Liga šampiona u novoj sezoni biti zanimljivija od prethodnih, navodeći da je dosta ekipa koje su kvalitetnije od prošlogodišnjih.

Budućnost i Brest prošle sezone bili su rivali u grupi Glavne runde.

Crnogorski prvak slavio je pred svojim navijačima 23:22, dok je u Brestu bilo neriješeno 22:22.

Subotnji duel u dvorani Morača počeće u 19 sati.

Bonus video: