Crna Gora nakon nove drame savladala Rusiju

Ovo je bila treća pobjeda „crvenih” u četvrtom zvaničnom meču sa izabranicama kontroverznog Jevgenija Trefilova, mada je i drugi remi bio jako blizu...
0 komentar(a)
Ažurirano: 21.03.2012. 19:22h

Kada god se sastanu rukometašice Crne Gore i Rusije, drama je neizbježna.

Srećom, rasplet se ponavlja - tim Dragana Adžića u derbiju 3. kola grupe 3 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo savladao je „zbornaju” sa 23:22 i praktično obezbijedio nastup u Holandiji.

Ovo je bila treća pobjeda „crvenih” u četvrtom zvaničnom meču sa izabranicama kontroverznog Jevgenija Trefilova, mada je i drugi remi bio jako blizu...

Kao i 17. oktobra 2009. godine, kada su bodom protiv selekcije iz najveće zemlje svijeta pokazale da su napokon stasale za neko veliko takmičenje, Maja Savić i drugarice su vodile praktično od početka do kraja.

Povele su 2:0, a Marina Vukčević je imala čak tri odbrane prije nego što je sredinom 5. minuta savladala Jekaterina Davidjenko.

Nakon perioda u kojem su oba tima igrala sjajno u odbrani i neprecizno u napadu, Crna Gora je sa nekoliko brzih akcija stigla do plus tri u 14. minutu (6:3).

Trefilov je vikao, unosio se igračicama u lice, a taj pristup kao da je pomogao Ruskinjama, jer su na odmor otišle sa minimalnim zaostatkom.

I onda, u trećem napadu nastavka, prvo izjednačenje - Nadežda Muravjova je zatresla mrežu za 10:10.

Ekipe više nijednom nisu bile rezultatski ravnopravne, jer su domaće sa četiri gola Bojane Popović, tri Katarine Bulatović i po jednim Milene Knežević i Anđele Bulatović u 43. minutu stigle do rekordnih plus pet (19:14).

Selekcija koja je na Svjetskom prvenstvu u Brazilu osvojila šesto mjesto, i to nakon tri uzastopna zlata, nije željela da se tek tako preda.

S obzirom na to da je Trefilov „miješao” svih 16 igračica, tempo koji su Ruskinje nametale od početka meča počeo je da daje rezultate u finišu.

Razlika se polako topila, ali se činilo da je sve gotovo kada je Anđela Bulatović nepuna četiri minuta prije kraja povisila na 23:20.

Viktorija Žilinskajte je smanjila, a Marina Vukčević i definitivno postala najbolja igračica meča dva minuta i 23 sekunde prije kraja, kada je u stilu Klare Voltering fenomenalno odbranila zicer Olgi Ljevinoj i upisala svoju 18. odbranu.

Ni tu nije bio kraj drame, jer je Maja Petrova pogodila za 23:22, a do posljednje sirene je ostalo 70 sekundi.

Tada je došao red na Anđelu Bulatović da pređe put od tragičarke do junakinje - 17 sekundi prije kraja je iz iznuđene situacije šutirala pravo u Anu Sedojkinu, ali je onda u odbrani tijelom zaustavila šut njene saigračice iz volgogradskog Dinama Ane Kočetove.

Reprezentativke Crne Gore su počele da slave, a beskompromisni srednji bek se borio da uhvati vazduh kako bi se priključio već čuvenom kolu...

Isti rivali sastaju se u nedjelju u Rostovu na Donu. Pobjednik tog meča vjerovatno će osvojiti prvo mjesto u grupi, koje donosi bolju poziciju na žrijebu za decembarsko Prvenstvo Evrope.

Crna Gora - Rusija 23:22 (10:9)

Podgorica - Dvorana „Morača”. Gledalaca: 2.000. Sudije: Brunovski i Kanda (Slovačka). Sedmerci: Crna Gora 5 (2). Isključenja: Rusija 2 minuta.

Crna Gora: M. VUKČEVIĆ (18 odbrana), Milenković, Barjaktarović, MILJANIĆ 2, Radičević 1, ĐOKIĆ 6, Radović, A. BULATOVIĆ 2, SAVIĆ, POPOVIĆ 6 (2), Tošković, Nikčević, Lazović 1, K. BULATOVIĆ 4, Mehmedović, Knežević 1.

Rusija: SEDOJKINA (16 odbrana i sedmerac), Sidorova, Kočetova 3, Postnova, PETROVA 2, LJEVINA 2, Stjepanova, DAVIDJENKO 1, ŽILINSKAJTE 1, MARENNJIKOVA 3, TUREJ 2, Senj, Černoivanjenko 4, Bliznova 1, Iljina 2, Muravjova 1.

Galerija

Bonus video: