Crna Gora poražena od Češke, Stevan Vujović se vratio na velika vrata

Šest golova za Crnu Goru postigao je Stevan Vujović, koji se vratio u nacionalni tim nakon tri godine i četiri mjeseca. Isti učinak imao je i Marko Lasica
96 pregleda 1 komentar(a)
Muška rukometna reprezentacija, Foto: Filip Roganović
Muška rukometna reprezentacija, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 27.10.2017. 18:30h

Takve scene su vjerovatno moguće samo kod nas - nakon prijateljske utakmice sa Češkom, rukometaši Crne Gore su ušli u žestoku raspravu sa sudijama Novicom Mitrovićem i Miljanom Vešovićem, koje su označili kao krivce za poraz (26:28). I nisu daleko od istine, jer „lavovi” ne da nisu imali domaćinsko suđenje, tako tipično za prijateljske utakmice u rukometu, nego su u finišu čak i oštećeni...

Kod zapisničkog stola je bilo i teških riječi sa obje strane i da nije bilo staloženosti sportskog direktora Blaža Lisičića, selektora Dragana Đukića i nekoliko reprezentativaca, moglo je da bude i gore...

Meč je bio potpuno ravnopravan od početka do posljednjih pet minuta, kada je Marko Lasica izjednačio na 23:23, a onda i isključen zbog protesta nakon što je dosuđen sedmerac. Česi su dali gol iz penala, a onda je Milan Kotrč sa dva pogotka sa igračem više povisio na nedostižnih 26:23.

"Bilo je teško bez dva jako bitna igrača u napadu, Vuka Borozana i Vaska Ševaljevića, kao i Žarka Pejovića, koji nam je potreban u oba pravca. Borili se, imali prednost do 53. minuta, ali su njihova duža klupa i sumnjive sudijske odluke dovele do ovog rezultata. Pokušaćemo da ispravimo greške i da pobijedimo Čehe u drugom meču", rekao je Lasica i najavio duel koji se danas od 18 časova igra u „Verdeu”.

U odsustvu tri igrača koji igraju lijevog i srednjeg beka, Đukić je morao da rotira samo trojicu na tim pozicijama. Najbolji je bio Stevan Vujović, koji je dao šest golova na povratku u nacionalni tim nakon 40 mjeseci.

"Nekako nam ne ide na prijateljskim utakmicama, ali biće dobro dok god nam ide na zvaničnim", aludirao je Đukić na činjenicu da u prijateljskim susretima ima tri poraza i remi.

"Češka je dobra ekipa i igra sličnu odbranu kao Makedonija, a vrlo je brza u kontri. Imali smo šansu da prelomimo meč u drugom poluvremenu, ali smo bili brzopleti. Imali smo problema u napadu, što je omogućilo Česima veliki broj golova iz kontri", dodao je Đukić.

Crna Gora - Češka 26:28 (10:10)

Podgorica - Sportski kompleks „Verde”. Gledalaca: 400. Sudije: Vešović i Mitrović (Podgorica). Sedmerci: Crna Gora 2 (2), Češka 3 (3). Isključenja: Crna Gora 14, Češka 8 minuta.

Crna Gora: Mijatović (pet odbrana), Mijušković (jedna odbrana), Simić (dvije odbrane), Simović 1, Perišić 1, Čavor 3, Marković 1, Radović, M. Vujović, Anđelić 3, Lazović, Božović 2, Lasica 6, Lipovina 3, Radojević, S. Vujović 6 (2).

Češka: Mrkva (jedna odbrana), Galija (osam odbrana), Hrstka 3, Bečvar 3, Soibol 7 (2), Horak, Kotrč 6, Kašparek 2 (1), Stehlik 2, Babak 1, Petrovski 1, Škvaril, Mubenzem 1, Kasal, Landa, Zeman 2.

Bonus video: