Crna Gora u finalu protiv Hrvatske

To će biti drugo finale nakon onog iz 2007. godine, kada je Crna Gora u finalnom meču šampionata na Kipru poražena od Španije.
0 komentar(a)
Ažurirano: 24.06.2011. 18:53h

Muška kadetska rukometna reprezentacija Crne Gore igraće protiv Hrvatske u finalu osmog Prvenstva Mediterana, koje se sjutra završava u turskom Trabzonu. Izabranici Jovice Barjaktarovića i Dejana Vukčevića savladali su danas selekciju Tunisa 19:17 (5:5, 8:7, 6:5), u utakmici posljednjeg, sedmog kola prvenstva.

To će biti drugo finale nakon onog iz 2007. godine, kada je Crna Gora u finalnom meču šampionata na Kipru poražena od Španije.

Crna Gora je iz ovog meča osvojila 4,5 boda – dva za ukupnu pobjedu, po jedan za dobijene drugu i treću trećinu, a pola boda, koliko je pripalo i Tunižanima, za neriješen rezultat u prvom periodu igre.

Naši kadeti su, tako, završili drugi na tabeli sa 26 bodova, iza Hrvatske (34,5), a ispred Egipta (26), Tunisa (19), Turske (13), Katara (12,5), Gabona (6) i Italije (3).

Crna Gora je bila bolja od Egipta (osvojio je svih pet bodova u posljednjem meču protiv Turske, pobjedom od 31:18) zbog bolje ukupne gol-razlike, pošto je međusobni duel ovih selekcija završen bez pobjednika (22:22).

Crna Gora u Trabzonu upisala pet pobjeda (Tunis, Italija, Gabon, Turska, Katar), te po remi (Egipat) i poraz (Hrvatska).

Finale se igra sjutra od 17 časova po našem vremenu (18 po lokalnom).

Za bronzu će dva sata ranije igrati Egipat i Tunis, za peto mjesto Turska i Katar, a za sedmo Gabon i Italija.

Bonus video: