Crna Gora u posljednjoj sekundi savladala Hrvatsku

Nakon šuta Stevana Vujovića i odbrane Marina Šega, Nemanja Grbović je nekako „skopao“ loptu i iznudio sedmerac, koji je Miloš Vujović iskoristio i devetim golom donio veliku pobjedu „lavovima“. „Kauboji“ na SP, jer su u prvom meču slavili 32:19
151 pregleda 19 komentar(a)
Ažurirano: 14.06.2018. 19:48h

Sve je riješeno na prvoj utakmici, jer je u Osijeku bilo 19:32, ali će ovo ostati upamćeno - Crna Gora je savladala još jednog velikana svjetskog rukometa, Hrvatsku.

U revanšu baraža za Svjetsko prvenstvo u Danskoj i Njemačkoj, tim Dragana Đukića je trijumfovao sa i tako popravio utisak iz prvog meča. U ovakvom sastavu, bez nekoliko glavnih igrača, pobjeda je ogroman uspjeh. Bez obzira na to što meč ništa nije odlučivao, što ni „kauboji“ nisu previše „zapinjali“...

„Lavovi“ su odmah na startu nametnuli svoj ritam i na krilima Miloša Vujovića stigli do četiri gola razlike (7:3).

Lino Červar je pokušao da prekine „žute minute“ svog tima tajm-autom, ali nije uspio, jer se raspucao i drugi Vujović, Stevan, i sa dva uzastopna pogotka povisio na rekordnih plus sedam (13:6) u 16. minutu.

Pomislilo se da je možda moguće i čudo, da bi „lavovi“ mogli da zaprijete nakon minus 13 u Osijeku, ali je brzo uslijedio povratak u realnost.

Mnogo duža klupa, kao i Červarova promjena odbrane, počeli su da daju rezultate, pa su „kauboji“ nekoliko puta prišli na minus tri, da bi na poluvremenu bilo 18:14.

Do 38. minuta su se mreže dva tima naizmjenično tresle, a onda je do izražaja počela da dolazi svježina i klasa „kauboja“, koji su prvi put poveli u 52. minutu, nakon što je Zlatko Horvat iz kontre dao svoj sedmi gol za 27:26.

Vasko Ševaljević iz šosea i Miloš Vujović iz kontre su vratili prednost (29:28), a Hrvati su tri puta stizali do izjednačenja, posljednji put 10 sekundi prije kraja, kada je pogodio Marino Marić.

Đukić je uzeo tajm-aut, iznenadio sve što nije probao sa sedam igrača, ali je imao sreće - nakon šuta Stevana Vujovića i odbrane Marina Šega, Nemanja Grbović je nekako „skopao“ loptu i iznudio sedmerac, koji je Miloš Vujović iskoristio i devetim golom donio veliku pobjedu „lavovima“.

CRNA GORA - HRVATSKA 32:31 (18:14)

Podgorica - Dvorana „Verde“. Gledalaca: 1.000. Sudije: Lopes i Ramires (Španija). Sedmerci: Crna Gora 3 (3), Hrvatska 2 (2). Isključenja: Crna Gora 6, Hrvatska 6 minuta.

Crna Gora: MIJUŠKOVIĆ (sedam odbrana), Mihaljević, ČAVOR 5, Lazović 1, Pejović, Jokić, B. Vujović 1, RADOVIĆ 1, M. VUJOVIĆ 9 (2), Radojević, S. Vujović 3, Ševaljević 1, BOŽOVIĆ 6, Lasica, ANĐELIĆ 2, GRBOVIĆ 3.

Hrvatska: ŠUNJIĆ (jedna odbrana), Šego (šest odbrana), Mihić 1, MARIĆ 3, STEPANČIĆ 1, HORVAT 7 (2), Karačić 2, Božić-Pavletić, Blažević, ŠTRLEK 6, MAMIĆ 1, CINDRIĆ 4, Kozina 1, Jaganjac 1, Vranković 2, Pavlović 2.

Oproštaj Markovića

Prije utakmice, Igor Marković je od Rukometnog saveza Crne Gore dobio uokviren dres sa brojem 11, u kojem je nastupao za "lavove".

Iskusno lijevo krilo je završilo reprezentativnu karijeru nakon Evropskog prvenstva u Zagrebu, što mu je bilo treće veliko takmičenje.

Marković je igrao i na Svjetskom prvenstvu 2013. u Španiji i godinu kasnije na šampionatu Starog kontinenta u Danskoj.

U takmičarskim mečevima (kvalifikacije i velika takmičenja) je dres Crne Gore nosi 52 puta, samo dva manje od rekordera Rada Mijatpvića. Dao je 116 golova.

Galerija

Bonus video: