Crnogorci odveli Metalurg u Ligu šampiona

Marković je bio najefikasniji igrač meča sa 11 golova, a Rakčević je dodao šest. Mojkovčanin Darko Stanić, reprezentativac Srbije, imao je 18 odbrana.
0 komentar(a)
Ažurirano: 04.09.2011. 21:54h

Skopski Metalurg je izborio plasman u rukometnu Ligu šampiona, pošto je večeras u finalu kvalifikacionog turnira u izraelskom Rišon le Zionu savladao norveški Haslum 29:28 (14:9).

Najzaslužniji za pobjedu bili su crnogorski reprezentativci Žarko Marković i Mladen Rakčević.

Marković je bio najefikasniji igrač meča sa 11 golova, a Rakčević je dodao šest. Mojkovčanin Darko Stanić, reprezentativac Srbije, imao je 18 odbrana.

Rakčević (sedam), Marković (šest) i Stanić bili su najzaslužniji i za jučerašnju pobjedu u polufinalu protiv domaćeg Makabija (27:19).

Inače, pobjedonosni gol postigao je Mirkulovski (njegov četvrti), na deset sekundi prije kraja...

Metalurg se, tako, vraća u Ligu šampiona nakon tri godine pauze, a igraće u grupi C sa Hamburgom (Njemačka), Cimos Koprom (Slovenija), Kostancom (Rumunija), Santk Petersburgom (Rusija) i Vislom (Poljska).

I Partizan u Ligi šampiona

U Ligi šampiona igraće i beogradski Partizan, koji je osvojio prvo mjesto na kvalifikacionom turniru u Prešovu. Beograđani su u polufinalu savladali grčki AEK sa 26:25,a potom su u finalu bili bolji od portugalskog Porta 33:26...

Partizan će u Ligi šampiona igrati u grupi D, sa ekipama Kila (Njemačka), Pik Segeda (Mađarska), Ademar Leona (Španija), Kopenhagena (Danska) i Monpeljea (Francuska).

Pored Metalurga, Partizana, Cimos Kopra, u Ligi šampiona od klubova sa prostora bivše SFJ Jugoslavije igraće još i hrvatski Zagreb i sarajevska Bosna.

Oba tima igraće u istoj grupi A, sa Barselonom (Španija), Šafhauzenom (Švajcarska), Šamberijem (Francuska) i Savehofom (Švedska).

Bonus video: