Dame startuju 15. oktobra

U Prvoj ligi igraće šest klubova, jedan više u odnosu na prošlu sezonu, odlučio je Upravni odbor Rukometnog saveza Crne Gore
56 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 05.10.2011. 22:19h

Ženska rukometna sezona na domaćoj sceni startuje 15. oktobra, a u Prvoj ligi igraće šest klubova, jedan više u odnosu na prošlu sezonu, odlučio je Upravni odbor Rukometnog saveza Crne Gore, kome je Skupština RSCG ljetos povjerila mandat za određivanje sastava lige…

Tako je UO RSCG odlučio da Autorex, ekipa koja je lani ispala iz lige, ipak, ostane u društvu najboljih. Taj klub je potpisao sporazum o udruživanju sa plavskom Lunom, koja je lani nastupala u Drugoj ligi (zauzela pretposljednje mjesto u konkurenciji devet ekipa), pa će se tako došlo do novog prvoligaša pod imenom Luna-Autorex.

Pomenuti klub će mečeve kod kuće igrati mečeve u Plavu, a treniraće u Podgorici, u dvorani “Rex” u Kokotima (?!) s obzirom da je većina igračica iz Autorexa i bivše Devetke, čiji je osnivač i dugogodišnji trener Zvonko-Meto Sekulić trener novoformiranog kluba.

Novi prvoligaš je i Sutjeska, pa će Nikšić prvi put imati i gradski derbi u ženskoj ligi.

Prva liga će se igrati četvorokružno, nakon čega će tri prvoplasirane igrati Mini ligu za prvaka (šest kola) sa šampionskim timom Budućnosti.

Žrijebom takmičarskih brojeva odlučeno je da se u prvom kolu sastanu Biseri – Nikšić i Gorica (INA više nije sponzor – Sutjeska, dok je Luna-Autorex slobodna u prvom kolu.

U drugoligaškoj konkurenciji igraće sedam klubova, koji će se takmičiti dvokružno. U prvom kolu, takođe 15. oktobra, sastaće se Berane – Hit, Mojkovac – Berane 2003, Biseri II – Cijevna Komerc, dok je slobodan Maestral.

Bonus video: