Damjanović kod Vuje u Železničaru

394 pregleda 0 komentar(a)
Jovo Damjanović, Foto: Www.psg.fr
Jovo Damjanović, Foto: Www.psg.fr
Ažurirano: 20.07.2018. 21:01h

Jedan od brojnih crnogorskih rukometaša koji su sreću tražili u nastupima za nacionalne timove drugih zemalja povratak na pravi put tražiće sa najvećim imenom koje je iznjedrio naš rukomet - Jovo Damjanović je potpisao dvogodišnji ugovor sa Železničarem, na čijoj klupi odnedavno sjedi Veselin Vujović.

Uprava niškog kluba je ovog ljeta odlučila da uloži ogroman novac u stvaranje veoma jakog tima, a Vuja je procijenio da bi mu od velike koristi bio 21-godišnji gorostas iz Nikšića, visok 199 centimetara i težak 110 kilograma.

Damjanović, koji je kao tinejdžer otišao u katarski El Džaiš i sa reprezentacijom te zemlje osvojio srebro na Svjetskom prvenstvu 2015. godine, prošlu sezonu je proveo u Pari Sen Žermenu.

Nije se naigrao u dresu „svetaca“, dao je svega četiri gola, jer su na poziciji pivota u odnosu na njega prednost imali Luka Karabatić i Jesper Nilsen, kojeg je ovog ljeta zamijenio Henrik Toft Hansen. Ne bi imao veliku minutažu, zato je odlučio da ode u Niš.

"Ovo je velika stvar za srpski rukomet, jer ne pamti se da je u neki naš klub došao rukometaš Pari Sen Žermena. Jovo je stigao isključivo zbog želje da radi sa Veselinom Vujovićem, potpisaće dvogodišnji ugovor i upotpuniće triling vrhunskih pivotmena, budući da je to pozicija na kojoj Vuja posebno insistira", istakao je Ivan Šmigić, direktor Železničara.

Bonus video: