Damjanovićeva i Ilić najbolji u 2014. godini

98 pregleda 2 komentar(a)
Sanja Damnjanović, Foto: Ehf-euro.com
Sanja Damnjanović, Foto: Ehf-euro.com
Ažurirano: 25.12.2014. 22:00h

Rukometni savez Srbije proglasio je danas Sanju Damjanović za najbolju internacionalnu igračicu u 2014, dok je priznanje u muškoj konkurenciji dobio Momir Ilić.

"Ovo mi je podstrijek za budućnost da budem još bolja. Voljela bih da se i sljedeće godine pojavim na ovom mjestu i da osvojim nagradu", rekla je Damjanovićeva po dobijanju priznanja.

Rukometašica Radničkog iz Kragujevca Anđela Janjušević izabrana je za najuspješniju igračicu iz Srbije, dok je u muškoj konkurenciji nagradu dobio golman Železničara Dejan Zlatanović.

Najuspješniji trener je Đorđe Ćirković iz Vojvodine, a posebno priznanje dobio je reprezentativac Srbije u rukometu na pijesku Marko Pavlović.

RSS će naredne godine dobiti novog predsjednika

Predsjednik Rukometnog saveza Srbije Velimir Marjanović predložio je na današnjoj Skupštini da se izabere novi prvi čovjek te organizacije.

Novi predsjednik će biti izabran u periodu od februara do maja, a Marjanović je, kako se navodi u saopštenju, takvu odluku donio iz "ličnih i rukometnih razloga".

"Imali smo uspješnu godinu i period za sobom, prije svega osvojili smo dvije medalje i bili smo tri puta domaćini. Možemo da se pohvalimo da smo među četiri evropske zemlje koje imaju medalje u obje konkurencije, pored Srbije tu su i Danska, Španija i Švedska", rekao je Marjanović.

On je dodao da u 2015. godini predstoji mnogo posla.

"Imamo još dosta da radimo i u 2015. godini, po pitanju reformi i daljeg napredovanja u sferi obrazovanja i usavršavanja. U narednoj godini fokus će biti na informacionim tehnologijama u rukometu, jer je u savremenom svijetu ovo je veoma važno", kazao je on.

Marjanović je poručio da vjeruje da će na mjesto predsjednika doći stručnjak u oblasti rukometa.

"Na ovu poziciju bi mogla da bude izabrana osoba koja ima veliko iskustvo u ovoj sferi u posljednjih 20 godina, neko od mladih uspješnih i iskusnih rukometaša ili bivši poznati reprezentativac ili reprezentativka", dodaje se u saopštenju.

Bonus video: