Dan poslije čuda, Roganović: Ova ekipa ima enormno veliki potencijal

Situacija je sada mnogo svjetlija za naš tim – pobjede nad Ukrajinom kod kuće i Farskim ostrvima u gostima, trebalo bi da budu dovoljne za prolaz na Evropsko prvenstvo
3851 pregleda 0 komentar(a)
Crnogorski rukometaši slave gol protiv Danske, Foto: Filip Roganović
Crnogorski rukometaši slave gol protiv Danske, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 11.04.2019. 18:23h

Euforiju je zamijenio mir. Dan nakon neviđenog sportskog čuda, selektor rukometne reprezentacije Crne Gore Zoran Roganović, svjestan uspjeha, naglašava da je pobjeda nad Danskom (32:31) plod dobre pripreme i vjere da je sve moguće.

“Utakmica je tekla onako kako smo mi htjeli, iz minuta u minut smo vjerovali sve više da ćemo u čarobnoj atmosferi ostvariti nešto veliko”, rekao je Roganović.

Danci su u Moraču došli nakon dominantno osvojene svjetske krune, u seriji od 15 vezanih pobjeda u zvaničnim mečevima, na na duel sa selekcijom, koja je u prva dva kola osvojila samo bod, i to protiv klasičnog autsajdera Farskih ostrva.

“Nikad nismo prestali da vjerujemo u ove momke, niti ćemo ikada prestati. Oni zaslužuju takvo povjerenje. Odnos kod njih nikada nije upitan, uvijek idemo da damo sve od sebe, ali nekada nije dovoljno. Malo je čudno ovdje – sve je iz krajnosti u krajnost. Želio bih da nas javnost i navijači podržavaju uvijek, ne samo nas, već sve naše sportiste, i kada gubimo i kada pobjeđujemo. Trebalo bi da nađemo neki balans i u kritikama, a i u pohvalama”, rekao je Roganović.

Kiksevi na startu kao da su dodatno motivisali “lavove”.

“Presudila je naša fanatičnost i revanšizam. Željeli smo da pokažemo da možemo više i da vrijedimo više”, rekao je selektor.

Situacija je sada mnogo svjetlija za naš tim – pobjede nad Ukrajinom kod kuće i Farskim ostrvima u gostima, trebalo bi da budu dovoljne za prolaz na Evropsko prvenstvo.

“Mi smo vjerovali u to od početka, naglašavali smo uvijek da ćemo se boriti do kraja. Ne bih volio da poletimo nakon sinoćnje pobjede, da ne dođemo u situaciju da napravimo loš rezultat u nekim narednim mečevima. Ima nade, na dobrom smo putu”.

Naredni meč je u subotu opet sa Danskom u Kopenhagenu.

“Bilo bi suludo da im prijetimo, sinoć smo imali osam igrača, osmi je bio na tribinama. Volio bih da ostavimo dobar utisak, nadam se da ćemo biti konkurentni, a vidjećemo dokle će nas to odvesti”, rekao je Roganović.

Može li ova selekcija da u bliskoj budućnosti napravi i iskorak na velikim takmičenjima – postavlja se logično pitanje, nakon što je pokazala da je sposobna da pobijedi najbolju selekciju svijeta.

“Imamo velike planove, o kojima je možda prerano govoriti, ali sve sam to zapisao, pa ću ih možda pokazati jednom. Ova ekipa enorman potencijal, u to se uvjeravam iz dana u dan. Imamo sve što je potrebno da naš maksimum ne bude samo prolaz na veliko takmičenje, već i za nešto više”, rekao je Roganović.

Bonus video: