Debi Katarine Bulatović i Ane Đokić

Osim Crne Gore i domaće Makedonije, na turniru u Skoplju nastupiće još Bugarska i Turska.
107 pregleda 0 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Savo Prelević
Dragan Adžić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.04.2011. 21:22h

Selektor ženske seniorske reprezentacije Dragan Adžić danas je saopštio spisak igračica koje će od 20. do 22. aprila učestvovati na međunarodnom turniru u Skoplju, u okviru „EHF nedjelje“.

Na spisku se nalazi 14 igračica, a u našoj reprezentaciji, koja će u Makedoniji nastupiti u podmlađenom sastavu, debitovaće Katarina Bulatović i Ana Đokić. Njih dvije su 29. marta stekle pravo igranja za Crnu Goru, a sudbina je htjela da prvi meč u novom dresu odigraju upravo u zemlji gdje su posljednji put nastupale za Srbiju.

Osim njih dvije na spisku se golmani Sonja Barjaktarović (Budućnost), Mirjana Milenković (Biseri), krila Majda Mehmedović, Radmila Miljanić (Budućnost), Biljana Pavićević (Biseri), pivot Ana Stojanović (Biseri), te bekovi Sandra Nikčević (Podravka, Hrvatska), Jovana Jovović (Alikante, Španija), Milena Knežević, Anđela Bulatović (Budućnost), Ivana Božović i Andrea Klikovac (Biseri).

Ovi selekciju vodiće Vlatko Đonović, pomoćni trener Adžića, a u stručnom štabu su još Milanka Šćepanović i fizioterapeut Alen Pepić.

Osim Crne Gore i domaće Makedonije, na turniru u Skoplju nastupiće još Bugarska i Turska. Naše seniorke, koje sjutra veče putuju za Skoplje, prvu utakmicu igraju u srijedu protiv Turske (18 časova).

Selektor Adžić ostaje u Podgorici, gdje će raditi sa grupom iskusnijih reprezentativki, u kojoj su Maja Savić (Viborg, Danska), Bojana Popović, Marija Jovanović, Ana Radović, Jovanka Radičević i Gabriela Kindl.

Ovu akciju preskočiće Marina Vukčević, koju od četvrtka u Mađarskoj sa juniorskom reprezentacijom očekuju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, te Suzana Lazović i Jelena Marković zbog rehabilitacije, odnosno povrede.

Ovo je dio priprema reprezentacije za dva baraža meča sa Češkom, u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvu u Brazilu, koji se igraju 3.i 10. juna.

Bonus video: