Debitanti Lasica i Pešić

Okupljanje reprezentacije je 2. aprila na Cetinju, a dan kasnije polazak sa Sarajevo, gdje će od 4. do 6. aprila rivali biiti domaća Bosna i Hercegovina i Italija.
115 pregleda 0 komentar(a)
Goran Lasica, Foto: Zoran Đurić
Goran Lasica, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 27.03.2012. 15:07h

Selektor muške reprezentacije Zoran Kastratović objavio je danas spisak seniora za EHF nedjelju i međunarodni turnir “Sarajevo 2012”.

Na spisku su i dvojica debitanaca, iskusni borac bez mane i straha Goran Lasica (1. aprila puni 35 godina), bek i stub odbrane Lovćena, te mladi, 21-godišnji golman Berana Lazar Pešić.

„Za svakog sportistu treba da bude velika čast, kada mu ponude da brani boje svoje reprezentacije. Možda bi nekom smetalo da bude debitant sa 35 godina, meni lično ne, jer smatram da treba dati svoj doprinos za nacionalni tim, kad god ti se zato ukaže prilika. Zahvalan sam selektoru Kastratoviću, što mi je ukazao povjerenje, i nadam se da ću opravdati njegova očekivanja, a ujedno pomoći svojim saigračima u poslu koji nas očekuje“, kazao je za „Vijesti“ Lasica, koji je osim Lovćena u karijeri nosio dres Sutjeske, Bosne iz Visokog, Proletera, Rudara iz Kostolca, Crvenke, Vrbasa, portugalskog Porta, kiparski Koležd hendbol tima, hrvatske Siscije i atinskog AEK.

Okupljanje reprezentacije je 2. aprila na Cetinju, a dan kasnije polazak sa Sarajevo, gdje će od 4. do 6. aprila rivali biiti domaća Bosna i Hercegovina i Italija.

Crna Gora 4. aprila otvara turnir sa BiH (17 časova), a dan kasnije se sastaje sa Italijom (20.30). Turnir zatvaraju 6. aprila BiH – Italija (20).

EHF nedjelja i turnir u Sarajevu su dio priprema za junski baraž sa Švedskom, u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Španiji.

SPISAK

Golmani

Rade Mijatović (Antekera, Španija)

Marko Rajković (Sutjeska)

Lazar Pešić (Berane)

Krila

Igor Marković (Lovćen)

Mirko Majić (Sutjeska)

Fahrudin Melić (Gorenje, Slovenija)

Marko Lasica (Kangas, Španija)

Pivoti

Nemanja Grbović (Lovćen)

Marko Pejović (Lions, Holandija)

Bekovi

Vasko Ševaljević (Amaja Sport, Španija)

Goran Lasica (Lovćen)

Marko Drašković (Lovćen)

Draško Mrvaljević (Gepingen, Njemačka)

Stevan Vujović (Vardar, Makedonija)

Mirko Milašević (Arau, Švajcarska)

Žarko Pejović (Tatran, Slovačka)

Zoran Roganović (Lund, Svedska)

Žarko Marković (Metalurg, Makedonija)

Marko Simović (Vardar, Makedonija)

Bonus video: