Dekan organizovao prijem za rukometaše nikšićkog Fakulteta

Dekan nikšićkog Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Duško Bjelica organizovao je svečani prijem za rukometnu ekipu tog fakulteta koja je osvojila 1. mjesto u Univerzitetskoj ligi
116 pregleda 2 komentar(a)
Prijem, Bjelica, Foto: Ivan Petrušić
Prijem, Bjelica, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 21.05.2014. 21:53h

Dekan nikšićkog Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje prof.dr Duško Bjelica organizovao je svečani prijem za rukometnu ekipu tog fakulteta koja je osvojila prvo mjesto u Univerzitetskoj ligi.

Kako je kazao Bjelica, to je prvo prvenstvo Univerziteta u rukometu, a nikšićku ekipu, sastavljanu od studenata sa svih odsjeka, predvodio je kapiten Igor Marković, reprezentativac Crne Gore.

Nikšićani su prvu utakmicu protiv kolega sa Građevinskog fakulteta dobili službenim rezultatom 10:0, u polufinalu su bili bolji od rukometaša Elektrotehničkog fakulteta (19:15), dok su u finalu savladali ekipu Ekonomskog fakulteta rezultatom (18:0).

Vođa nikšićke ekipe bio je prodekan prof. dr Dobrislav Vujović, a trener mr Aldijana Muratović.

„Htjeli smo da apstiniramo sa svih takmičenja zbog rezultata koje postižemo, jer su fudbaleri sva četiri puta osvajali univerzitetsko prvenstvo, ali kako je ovo prvo takmičenje ispoštovali smo akademsku zajednicu, kao i želju naših studenata i učestvovali“, kazao je Bjelica.

Fudbalska ekipa nikšićkog Fakulteta za sport više ne učestvuje na Univerzitetskom takmičenju kako bi kolegama sa ostalih takmičenja dali šansu da se okite zlatom, dok oni idu na turnire po regionu i Evropi.

Bjelica je istakao da su i atletičari sa tog fakulteta, koji 5.juna slavi šest godina od kada je izdvojen kao posebna fakultetska jedinica, osvojili Univerzitetsko prvenstvo.

„Od kako se organzuju univerzitetska takmičenja iz atletike naši studenti osvajaju prva mjesta, što se desilo i ovga puta. Kako je riječ o pojedinačnim nastupima oni se i dalje takmiče, kao i karatisti“, kazao je dekan.

Pobjedničku ekipu na Univerzitetskom takmičenju u rukometu čine: Igor Marković, Zoran Abramović, Danilo Adžić, Marko Knežević, Vuk Kaluđerović, Nikola Čukić, Jovan Perunović, Ilija Kustudić, Miloš Kovačević, Andrija Rakočević, Mirko Dujović, Stefan Bijelić, Božidar Jovanović, Jasmin Omerčević i Božidar Đukanović.

Bonus video: