Derbi registrovan postignutim rezultatom

Time je odbijena žalba Lovćena, koji se nakon meča žalio na suđenje, ali i na ponašanje domaćih navijača.
0 komentar(a)
Lovćen - Mojkovac, Foto: Savo Prelević
Lovćen - Mojkovac, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 22.12.2011. 23:24h

Derbi utakmica 10. kola Prve muške lige između Mojkovac i Lovćena registrovana je postignutim rezultatom 20:20, odlučio je danas direktor rukometnih liga Ranko Janković.

Time je odbijena žalba Lovćena, koji se nakon meča žalio na suđenje, ali i na ponašanje domaćih navijača.

Podsjećanja radi, Janković je odložio registraciju derbija zbog žalbe Lovćena, a zatražio je od Komesara za suđenje Nebojše Vujisića, Komisije za praćenje kontrola i suđenja i Komisije za suđenje Upravnog odbora Rukometnog saveza Crne Gore ekspertizu suđenja para Aldin Mlatišuma i Ilija Bailović, i mišljenje da li su sudije „učinile materijalnu povredu pravila igre koja je uticala na konačni ishod utakmice”.

Pomenute komisije su na zajedničkom sastanku ocijenile su da sudije “nijesu učinile povredu Pravila igre koja su uticala na konačni ishod utakmice”, iako su smanjile ukupnu ocjenu sa 72 na 70 koju je Mlatišumi i Bailoviću dao kontrolor meča Senad Abaspahić. Utvrđeno je da su Aldin Mlatišuma i Ilija Bailović napravili više grešaka na štetu Mojkovca nego Lovćena (pet na štetu gostiju, šest na štetu domaćina).

"Prema tome odigranu utakmicu 10. kola Prve muške lige Mojkovac – Lovćen registrujem postignutim rezultatom 20:20 – navodi Janković u saopštenju.

Primjedbe predstavnika Lovćena navedene u dopunskoj izjavi, a odnose se na organizaciju utakmice, ponašanje publike, kao i ostalih aktera van terena, direktor Janković je odbacio kao neosnovane.

"U dopunskom Izvještaju delegata-kontrolora Senada Abaspahića sa odigrane utakmice Mojkovac – Lovćen i dostavljenim izjavama sudija Aldina Mlatišume i Ilije Bailovića decidno je navedeno da je organizacija utakmice bila dobra, ponašanje publike i ostalih aktera van terena prije, tokom i po završetku utakmice korektno i da nije bilo vrijeđanja gostujućih igrača od strane gledalaca na nacionalnoj i vjerskoj osnovi", piše u saopštenju direktora Jankovića.

Golmanu Berana jednogodišnja suspenzija

Osim derbija, Janković je rješavao i incident po završetku meča Berane – Sutjeske. Zbog toga što je utvrđeno da po završetku utakmice koja je 10. decembra odigrana u Beranama nasrnuo na sudiju Vladimira Drekalovića, povlačio ga za dres i udario u glavu, golman Beranaca Haris Agović je kažnjen jednogodišnjom zabranom nastupa na svim prvenstvenim i kup utakmicama.

"Rješavajući u disciplinskom postupku protiv imenovanog, uvidom u podnijetu prijavu od strane delegata Milije Žurića, sudija Blaža Crnogorca i Vladimira Drekalovića, kao i pregledom video snimka sa navedene utakmice, nesporno je utvrđeno da je imenovani počinio disciplinski prekršaj iz člana 49. Pravilnika o disciplinskoj i materijalnoj odgovornosti RSCG. Kazna teče od 13.12.2011. godine do 13.12.2012. godine", stoji u saopštenju Jankovića.

Bonus video: