Dibirova zamijenila Dejvisa na klupi Vardara

199 pregleda 0 komentar(a)
Irina Dibirova, Foto: ŽRK Vardar
Irina Dibirova, Foto: ŽRK Vardar
Ažurirano: 09.03.2017. 19:43h

Novi trener Ženskog rukometnog kluba Vardar je Ruskinja Irina Dibirova, koja će skopski tim voditi do kraja Lige šampiona, saopšteno je danas na sajtu kluba.

Dosadašnji prvi trener Španac David Dejvis se na lični zahtev vraća u muški tim makedonskog šampiona gdje nastavlja da radi kao zamjenik Raula Gonsalesa.

Smjena na klupi ŽRK Vardar dolazi poslije ubjedljivog poraza u Ligi šampiona za vikend od francuskog Meca, drugog uzastopnog izgubljenog meča u tom elitnom takmičenju.

Dibirova dolazi na klupu Vardara, koji je ove godine najavio napad na trofej u Ligi šampiona, bez trenerskog iskustva, a u vođenju tima pomagaće joj Aca Stankovski, koji je bio pomoćnik i Davidu Dejvisu.

"Prvi izazov novom treneru Vardarki je subotnji meč posljednjeg kola glavne faze Lige šampiona protiv Turingera. Naša ekipa je obezbjedila drugo mjesto u grupi i već ima obezbjeđen plasman u četvrtfinale, što će biti četvrti nastup u Top 8 fazi", navodi se u saopštenju makedonskog šampiona.

U saopštenju skopkog tima ističe se da je tokom igračke karijere supruga igrača Vardara Timura Dibirova, Irina, koja je tada nosila prezime Poltoratskaja, bila trostruka svjetska šampionka i dvostruka osvajačica Lige šampiona.

Bonus video: