DIF neprikosnoven u rukometu

Ekipa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje osvojila je šampionsku titulu u Luštica bay studentskoj ligi u rukometu
64 pregleda 0 komentar(a)
LUŠTICA BAY STUDENTSKA LIGA, Foto: Boris Brnović
LUŠTICA BAY STUDENTSKA LIGA, Foto: Boris Brnović
Ažurirano: 02.05.2014. 17:38h

Ekipa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje osvojila je šampionsku titulu u Luštica bay studentskoj ligi u rukometu. Difovci su u finalnoj utakmici odigranoj pred prepunim tribinama podgoričke Gimnazije "Slobodan Škerović" i u fantastičnom ambijentu savladali prošlogodišnjeg šampiona, ekipu Ekonomskog fakulteta. U prvom poluvremenu igrale su se odlične odbrane na obje strane, poveli su ekonomisti 1:0, ali im je to bilo i jedino vođstvo. Difovci su brzo preokrenuli na 2:1, da bi se do odmora igralo gola za gola pa je na poluvremenu rezultat bio 8:7 u korist Nikšićana. U nastavku su Difovci bolje počeli i došli po prednosti od dva gola koju su održavali do 27. minutu kada su Ekonomisti odlično iskoristili igrača više i sa dva gola izjednačili na 11:11. Tada su Nikšićani, predvođeni reprezentativcem Igorom Markovićem zaigrali agresivnije i bolje i u odbrani i u napadu, pa su serijom od 7:0 stigli do nedostižnih 18:11. Do kraja su ekonomisti uspjeli samo da ubaže poraz, sa četiri postignuta gola za konačnih 18:15. Uz Markovića, u pobjedničkoj ekipi istakli su se u napadu Čukić i Abramović, kao i Knežević na golu, dok su kod Ekonomista najbolji bili golman Nenezić i Dejan Lipovina.

FINALE

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje – Ekonomski fakultet 18:15 (8:7)

Sudije: Ivan Drobnjak, Nemanja Rovčanin.

Isključenja: Fakultet za sport i fv 2, Ekonomski fakultet 2.

Golovi iz sedmeraca: Fakultet za sport i fv 2/0, Ekonomski fakultet 2/2.

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje: Kustudić, Jovanović, Marković 4, Omerčević, Kovačević, Đukanović 2, Perunović, Čukić 4, Kaluđerović 1, Knežević (7 odbrana), Adžić 2, Rakočević, Abramović 3, Bjelić, Šekarić 2.

Ekonomski fakultet: Nenezić (10 odbrana, 2 sedmerca), Kaluđerović, Knežević, Pavličić, Obradović, Radonjić, Dragović, Kažić 2, Dalagija, D. Lipovina 5, Milatović 3, Čampar, Joksimović, Marković 3, Otašević 2, N. Lipovina.

UTAKMICA ZA TREĆE MJESTO

Elektrotehnički fakultet – Univerzitet Donja Gorica 15:25 (7:12)

Sudije: Ivan Drobnjak, Nemanja Rovčanin.

Isključenja: Elektrotehnički fakultet 2, Univerzitet Donja Gorica 5.

Golovi iz sedmeraca: Elektrotehnički fakultet 3/2, Univerzitet Donja Gorica 3/2.

Elektrotehnički fakultet: Bošković, Pajović, Radičević 2, Vujović 1, Pavićević 1, Ivanović, Ružić 5, Kovačević, Orović 2, Zindović 1, Grbović, Radovanović 3, Perović.

Univerzitet Donja Gorica: Bogavac, Peranović, Bošković 2, Čizmović 7, Radetić 1, Marinović 1, Đuričković 7, Vujović 2, Braunović, Radović 5, Terzić, Hadžimusović.

Univerzitet Donja Gorica je u debitantskom nastupu u studentskoj ligi u rukometu došao do bronzanog odličja. Od samog početka pokazali su veću želju za pobjedom i bolju igru. U odbrani su odlično zatvorili najboljeg igrača Elektrotehničkog fakulteta Zindovića, a u napadu su se istakli kapiten Đuričković i Čizmović sa po 7 pogodaka.

Inače, u ovogodišnjoj Luštica Bay Studentskoj ligi Crne Gore u rukometu učestvovalo je šest ekipa, koje su bile podijeljene u dvije grupe. Nakon 3 kola ligaškog dijela pobjednici grupa su se plasirali u finale, a drugoplasirani su igrali za bronzanu medalju.

Bonus video: