Đina Jauković: Glupe greške; Kaća Bulatović: Trebalo je ranije nešto da promijenimo

"Žao mi je što nismo uzele bar bod, jer smo ga zaslužile. Zbog glupih grešaka pred kraj utakmice se ovako završilo", rekla je Jauković
202 pregleda 4 komentar(a)
katarina Bulatović, Foto: Uros Hocevar / kolektiff
katarina Bulatović, Foto: Uros Hocevar / kolektiff
Ažurirano: 02.12.2018. 21:08h

Od specijalnog izvještača Vijesti iz Nansija

Đurđina Jauković je sa 12 golova torpedovala Ruskinje, ali je sve bilo uzalud - crnogorske rukometašice izgubile su od olimpijskih šampionki u drugom kolu Evropskog prvenstva 24:23.

"Žao mi je što nismo uzele bar bod, jer smo ga zaslužile. Zbog glupih grešaka pred kraj utakmice se ovako završilo", rekla je Jauković.

Šta se desilo u finišu?

"Željele smo makar remi na kraju i od prevelike želje smo pravile greške. Ne mogu da zamjerim nijednoj igračici, zbog toga kako smo otvorile i držale se tokom čitave utakmice, ali je samo kraj bio nesrećan. Znam da ćemo iz ovoga izaći samo jače i da ćemo sve ispraviti već protiv Francuske".

Mlada Nikšićanka se nada da će se Crna Gora iskupiti u duelu sa domaćinom.

"Vjerovatno nas čeka sličan meč kao protiv Rusije. I nama i njima je važna utakmica, da vidimo koliko ćemo bodova prenijeti u drugu fazu. Biće puna dvorana, nadam se da ćemo uživati na terenu", kazala je Jauković.

Katarina Bulatović smatra da su loši napadi šest na pet riješili utakmicu.

"Posljednjih 10 minuta nismo igrale kako bi trebalo i žao mi je što poslije ovakve borbe nismo uzele bar bod. Dobro smo igrale prvo poluvrijeme, drugo malo slabije, ali nas je igračica više koštala utakmice. Nikako nismo našle rješenje za to, da budemo konkretne, zbog toga smo izgubile. Radile smo neke stvari koje nisu išle, možda je trebalo ranije da ih promijenimo".

Najiskusnija rukometašica crnogorske reprezentacije je ubijeđena da Francuska može da se savlada.

"Ne razmišljamo da nećemo da dobijemo, a poslije ovakve utakmice možemo da imamo samopouzdanje pred Francusku. Idemo na pobjedu, da ova dobra igra tokom 55 minuta ne prođe uzalud", kazala je Bulatović.

Bonus video: