Dominacija "lavica"

Crna Gora slavila sa 31:29 i drugi put ušla u četvrtfinale svjetskih prvenstava! Prije dvije godine je izgubila bitku za polufinale protiv svemoćne Norveške, novu šansu će imati sjutra protiv Francuske, koja je nadigrala Mađarsku (29:26)
81 pregleda 43 komentar(a)
Ažurirano: 10.12.2017. 19:40h

Ko je jednom gledao rukometnu utakmicu, već sredinom prvog poluvremena je znao ko će pobijediti u obračunu Crne Gore i Srbije. „Lavice” su poslije nekoliko uvodnih akcija počele da igraju fenomenalnu odbranu, nisu primile gol 12 minuta i 23 sekundi, povele 8:3 i time, žargonski rečeno, „ubile u pojam” protivnice, koje ionako od njih imaju kompleks.

I veliki uspjeh nije mogao da izostane - Crna Gora slavila sa 31:29 i drugi put ušla u četvrtfinale svjetskih prvenstava! Prije dvije godine je izgubila bitku za polufinale protiv svemoćne Norveške, novu šansu će imati sjutra protiv Francuske, koja je nadigrala Mađarsku (29:26).

Biće to repriza četvrtfinala Olimpijskih igara iz Londona, a simptomatično je da su i tada „lavice” u nokaut fazu otišle kao četvrtoplasirane u grupi. I nek se u Lajpcigu ponovi nezaboravni 7. avgust 2012. godine, čak iako budemo morali da čekamo posljednju sekundu kao tada i novi gol Katarine Bulatović ili neke druge iz sedmerca, sa 10 metara, sa krila, crte... Odakle god i kako god, samo da se nastavi potjera za medaljom sa jedinog velikog takmićenja koje nema u kolekciji.

Duel u „Getek areni” u Magdeburgu je praktično bio kopija prijateljske utakmice koju su jučerašnji rivali odigrali 26. novembra u Baru. Srbija je i povela 3:2 (tada 1:0), ali su „lavice” opet počele da odbranom „gutaju” protivnice, pa je Ljubomir Obradović kao i u „Topolici” brzo promijenio bekovsku postavu. Ni ovog puta to ništa nije pomoglo, čak iako je Profesor ovog puta imao tri igračice iz startne sedmorke koje nisu igrale u Baru - Andreu Lekić, Katarinu Krpež-Šlezak i Katarinu Tomašević.

Recept je bio isti - djevojke u crvenim dresovima su postavile bedem ispred Marine Rajčić, Katarina Bulatović i Jovanka Radičević su rešetala mrežu, a brzim centrom i kontrama nije dozvoljeno protivnicama ni da pomisle da mogu da preokrenu. Od 18. do 50. minuta razlika je bila konstantno između četiri i sedam pogodaka, da bi Srpkinje u finišu iskoristile nekoliko vezanih grešaka i isključenja izabranica Pera Johansona da dva puta priđu na minus tri (27:24 i 29:26).

Dileme, ako ih je i bilo, otklonila je sjajna Radičevićeva devetim golom na tri minuta i dvije sekunde do kraja za 30:26...

Srbija - Crna Gora 29:31 (9:14)

Magdeburg - „Getek arena”. Gledalaca: 3.011. Sudije: Garsija i Marin (Španija). Sedmerci: Srbija 3 (2), Crna Gora 1 (1). Isključenja: Srbija 10, Crna Gora 12 minuta.

Srbija: TOMAŠEVIĆ (tri odbrane), Čolić (četiri odbrane), RADOSAVLJEVIĆ 2, KRPEŽ-ŠLEZAK 5 (1), LEKIĆ, Števin, LAVKO 1, DAMNJANOVIĆ 1, Nikolić 3, T. Radojević 4 (1), POP-LAZIĆ, D. Radojević 4, Obradović 1, Stoiljković, Cvijić 7, Dmitrović 1.

Crna Gora: RAJČIĆ (šest odbrana), Hasanić (dvije odbrane), RADIČEVIĆ 9, JAUKOVIĆ 4, BRNOVIĆ 3, A. Klikovac, Ujkić, Malović, Premović, BULATOVIĆ 6, Pavićević 1, Ramusović, B. Klikovac 1, Despotović 2, RAIČEVIĆ 4 (1), GRBIĆ 1.

Galerija

Bonus video: