Dragan Adžić: Porediti sastave Budućnosti i Đera je neumjesno

"Porediti njihov i naš sastav u ovom trenutku je neumjesno. Sedam igračica iz prošlogodišnjeg, šampionskog tima je igralo večeras, i još dvije igračice koje su osvajale Ligu šampiona su bile u sastavu", naglasio je Adžić
4 komentar(a)
ŽRK Budućnost Dragan Adžić, Foto: Filip Roganović
ŽRK Budućnost Dragan Adžić, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 07.04.2018. 19:07h

Rukometašice Budućnosti poražene su od Đera 26:20 u Morači u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona.

Djevojke Dragana Adžića samo jednom su vodile - 5:4, da bi gošće serijom 7:0 od 15. do 24. minuta stekle šest golova prednosti i najavile da će u Podgorici obezbijediti fajnl-for.

"Đer je pokazao kvalitet, u kom god sastavu da igra, mađarski tim je prvi favorit za osvajanje Lige šampiona. Mi se nismo spremali da odigramo ovako, ali vidjelo se neiskustvo u određenim momentima. Ja sam srećan što smo uopšte došli u situaciju da igramo protiv ekipe kakva je Đer", rekao je trener Dragan Adžić za RTCG.

Đer je oslabljen doputovao u Podgoricu...

"Porediti njihov i naš sastav u ovom trenutku je neumjesno. Sedam igračica iz prošlogodišnjeg, šampionskog tima je igralo večeras, i još dvije igračice koje su osvajale Ligu šampiona su bile u sastavu", naglasio je Adžić.

To je naglasila i Milena Raičević.

"Đer je ekipa koja ima sistem i uopšte nije važno ko je na terenu. Mi smo odigrale dobru utakmicu, dale sve od sebe, ne treba zaboraviti da smo najmlađa ekipa u Ligi šampiona", kazala je Raičević.

Revanš će biti samo formalnost...

"Ne idemo da se predamo, već da odigramo najbolje što možemo i uživamo u još jednom jakom meču", rekla je ona.

"Morača" ponovo nije bila puna, ni dolazak šampiona Evrope nije pokrenuo podgoričku publiku da pruži podršku rukometašicama.

"Mnogo smo pričale na tu temu ove sezone. Zahvaljujemo svima koji su došli, nadamo se da će ubuduće biti više navijača. Mislim da to zaslužujemo, ne znam šta više da uradiimo da se dvorana napuni", zaključilla je Raičević.

Brazilka Eduarda Amorim, jedna od zvijezda Đera, bila je zadovoljna nakon meča.

"Uvijek je neugodno igrati protiv Budućnosti, bez obzira što je ovo mlad tim. Djevojke su uvijek spremne za borbu, znale smo da je potrebno da damo najviše što možemo da bi ostvarile pobjedu. Nije gotovo, nećemo se opustiti, u drugom meču želimo da ostvarimo i drugu pobjedu", rekla je Amorim.

Bonus video: