Dragan Ražnatović novi predsjednik Lovćena

Kako nam je kazao Ražnatović, odluku o njegovom imenovanju sjutra treba da verifikuje Skupština kluba, nakon čega će formirati svoj Upravni odbor.
233 pregleda 0 komentar(a)
RK Lovćen, Foto: Marija Kapa
RK Lovćen, Foto: Marija Kapa
Ažurirano: 10.07.2013. 22:06h

Dragan-Cogo Ražnatović novi je predsjednik Upravnog odbora Rukometnog kluba Lovćen, odlučeno je na večerašnjoj sjednici cetinjskog kluba, na kojoj su, istina, prisustvovala samo tri člana, gradonačelnik prijestonice Aleksandar Bogdanović, član UO Raško Brnović i odlazeći predsjednik UO Jovo Lagator, koji je podnio ostavku.

Osim Lagatora, ostavku je kovertirao i potpredsjednik Aleksandar Kašćelan, direktor Montenegrobonusa.

Sjednici, koja je zbog nedostatka kvoruma imala neformalan karakter, prisustvovao je i Ražnatović.

Kako nam je kazao Ražnatović, odluku o njegovom imenovanju sjutra treba da verifikuje Skupština kluba, nakon čega će formirati svoj Upravni odbor.

"Ja bih volio da nastavim rad sa dosadašnjim članovima UO, i da taj sastav osvježimo sa nekim novim ljudima, novim sponzorima", kratko je rekao za „Vijesti” Ražnatović, inače direktor SC „Lovćen”.

Ražnatoviću će ovo biti treći mandat na čelu Lovćena, pošto je bio predsjednik od 1987. do 1990 (u prvoj godini njegovog mandata Lovćen je prvi put ušao u Prvu ligu). i 1998. do 2000. godine.

"Otprilike dolazim svakih 10 godina na mjesto predsjednika", našalio se Ražnatović, koga čeka težak posao, s obzirom na lošu finansijsku situaciju u kojoj se nalazi Lovćen, i dugovanja prema igračima, stručnom štabu i zaposlenima u klubu.

Prije raspada nekadašnje države, bio je potpredsjednik Rukometnog saveza SFR Jugoslavije, potom i prvi predsjednik SR Jugoslavije, do 1993. godine. Od 1993. do 1995. godine bio je predsjednik zajednice rukometnih prvoligaša...

Njegov sinovi su, takođe, iz svijeta rukometa, Ivan je bio igrač, igrao je i u Lovćenu, dok je Miloš dugogodišnji internacionalni rukometni sudija.

Bonus video: