Draško Mrvaljević još godinu u Makabi Rehovotu

Iskusni Cetinjanin se prošlog ljeta vratio u Izrael, gdje je igrao i u sezoni 2014/2015, kada je sa Hapoelom iz Rišon Leciona osvojio duplu krunu
153 pregleda 0 komentar(a)
Draško Mrvaljević, Foto: Savo Prelević
Draško Mrvaljević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 16.06.2017. 10:36h

Iako u novembru slavi 38. rođendan, Draško Mrvaljević ne pomišlja da završi karijeru.

Vjerovatno najbolji srednji bek u istoriji crnogorskog rukometa je produžio ugovor sa Makabijem iz Rehovota, grada u blizini Tel Aviva.

Iskusni Cetinjanin se prošlog ljeta vratio u Izrael, gdje je igrao i u sezoni 2014/2015, kada je sa Hapoelom iz Rišon Leciona osvojio duplu krunu.

„Hapoel me je zvao da se vratim, jer hoće opet da se bori za titulu, ali sam dva dana prije tog poziva produžio ugovor sa Makabijem. Zadovoljan sam što ostajem u Izraelu”, rekao je Mrvaljević za „Vijesti”.

U izraelskoj Ha’Al ligi će od naredne sezone moći da igraju tri stranca, a bivšem crnogorskom reprezentativcu će društvo praviti bivši golman „lavova” Milan Kosanović i srpski lijevi bek Davor Tasković.

Mrvaljević je karijeru počeo u Lovćenu, a 2000. je otišao u SIntelon iz Bačke Palanke. Poslije je igrao za španske klubove Teukro i Torevijehu, slovenački Kopar, njemačke Gepingen, Minden i Forchajm, te austrijski Bregenc.

Prošlog ljeta je razmišljao da završi karijeru, jer je imao ponudu da u Njemačkoj počne da se bavi trenerskim poslom, ali su njegovi igrački kvaliteti na cijeni u Izraelu. Zbog toga će i igrati tamo u 39. godini. Ko zna, možda na terenu dočeka i petu deceniju...

Makabi iz Rehovota je osvojio tri prve titule u izraelskom šampionatu, a posljednju petu davne 1963. godine.

Ove sezone je bio osmi na tabeli i u četvrtfinalu plej-ofa ispao od imenjaka iz Tel Aviva, na čijoj klupi je bio Dragan Đukić.

Crnogorski selektor je dogurao do finala, ali u njemu nije odbranio titulu, jer je Makabi iz Rišon Leciona dobio sve tri utakmice.

Bonus video: