Đukanović debituje u trenerskoj ulozi

Kako muška reprezentacija trenutno nema selektora, nakon ostavke Miška Popovića, RSCG je Đukanoviću povjerio vođenje ove selekcije na turniru na Hvaru.
67 pregleda 0 komentar(a)
Goran Đukanović, Foto: Luka Zeković
Goran Đukanović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 18.04.2011. 21:52h

Muška kadetska rukometna reprezentacija Crne Gore (igrači rođeni 1994. godine i mlađi) nastupiće od 21. do 23. aprila na međunarodnom turniru u Hvaru, povodom 60 godina Rukometnog saveza Dalmacije. Na klupi reprezentacije u ulozi trenera debitovaće bivši proslavljeni crnogorski reprezentativac, kapiten reprezentacije koja je nastupila na Evropskom prvenstvu u Norveškoj 2008. godine, Goran Đukanović, inače potpredsjednik Rukometnog saveza Crne Gore.

Kako muška reprezentacija trenutno nema selektora, nakon ostavke Miška Popovića (usljed čega su i ostale selekcije bez stručnih štabova), RSCG je Đukanoviću povjerio vođenje ove selekcije na turniru na Hvaru, koji organizuju Rukometna akademija Balić&Metličić i Hrvatski rukometni savez.

Rivali Crne Gore na turniru su Hrvatska, Slovenija i Makedonija.

"Ovaj turnir je odlična prilika za našu selekciju, da vidimo gdje smo u odnosu na kvalitetnu konkurenciju iz okruženja, a turnir će nam dobro doći i kao priprema za Prvenstvo Mediterana koje se u junu igra u turskom Trabzonu. Selektirali smo najbolje kadete iz svih crnogorskih klubova, izostaće samo Božović i Čavor, koji su u španskom Sijudad Realu, pa ćemo moći na djelu da provjerimo njihov potencijal", kazao je za „Vijesti“ Goran Đukanović, koji je osnivanjem rukometne „Akademije Đukanović“ već najavio da u budućnosti želi da se bavi trenerskim pozivom.

Đukanović je saopštio spisak za turnir na Hvaru, na kojem su golmani Dušan Cicmil (Cepelin), Sava Nenezić (Sutjeska), Filip Radovanić (Berane), krila Stefan Jokić (Berane), Marko Jovanović, Stevan Jaćimović (Sutjeska), Nikola Govedarica (Mojkovac), bekovi Gordan Ćorović (Berane), Vuko Borozan, Ilija Bracanović (Cepelin), Sava Ražnatović (Sedmerac), Nemanja Vuković (Rudar), Miloš Rakočević (Sutjeska), Antonije Turković (Mojkovac), te pivoti Admir Pelidija (Rudar) i Milija Pavličić (Cepelin).

Osim Đukanovića, u stručnom štabu kadetske reprezentacije su i treneri Nenad Kraljevski i Mirko Zmajević.

Bonus video: