Đukić: Borozan se sada ne vidi u reprezentaciji, ali nismo odustali od njega - Vijesti.me
"LAVOVI" POČELI PRIPREME ZA TEST MEČEVE SA BOSNOM I HERCEGOVINOM

Đukić: Borozan se sada ne vidi u reprezentaciji, ali nismo odustali od njega

"On je najbolji igrač reprezentacije. Bez njega nas sigurno ne bi bilo ni na prethodnom Evropskom prvenstvu", dodao je Đukić.

Dragan Đukić i rukometaši Crne Gore
Dragan Đukić i rukometaši Crne Gore (Foto: Filip Roganović)

Selektor naše rukometne reprezentacije Dragan Đukić kazao je da se Vuko Borozan trenutno ne vidi u nacionalnom timu, ali da će pokušati da ubijedi igrača Vardara da zaigra za "lavove" u baraž mečevima za plasman na Svjetsko prvenstvo protiv Hrvatske.

Najbolji igrač Crne Gore neće biti u kombinaciji za utakmice protiv Bosne i Hercegovine u petak i subotu u Podgorici u okviru EHF nedjelje.

"Pričao sam sa Vukom. Trenutno se ne vidi u reprezentaciji, a nije ni na neophodnom nivou forme. On je igrač koji je potreban Crnoj Gori i učiniću sve da bude u ekipi za utakmice sa Hrvatskom", rekao je Đukić.

Kvalitet Borozana mnogo bi značio "lavovima" u predstojećem periodu.

"On je najbolji igrač reprezentacije. Bez njega nas sigurno ne bi bilo ni na prethodnom Evropskom prvenstvu", dodao je Đukić.

U reprezentaciji će biti Branko Vujović, koji je bio na pragu da zaigra za Poljske.

"Veoma sam srećan što će Branko Vujović biti sa nama. Vodili smo dugu borbu, koja je imala pozitivan epilog", istakao je srpski stručnjak.

Đukić je kazao i da će mladi golman Miljan Vujović braniti za Sloveniju, kao i da Vladana Lipovine nema u nacionalnom timu zbog zdravstvenih problema.

Crna Gora i Bosna i Hercegovina će kontrolne utakmice odigrati u petak i subotu u dvorani Univerziteta u Podgorici.