Đukić: Dali smo gol za pobjedu...

„Nismo se predavali, vjerovali smo do kraja i postigli gol za pobjedu, ali se rukomet igra do posljednje sekunde”, rekao je Đukić za „Vijesti”
0 komentar(a)
Dragan Đukić, Foto: Boris Pejović
Dragan Đukić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 03.05.2017. 22:27h

Poslije nevjerovatne završnice, u kojoj su njegovi rukometaši sedam sekundi prije kraja zaključili seriju 4:0 za preokret, a onda primili gol u posljednjim trenucima iz sedmerca za remi sa Slovačkom (27:27), u glasu selektora Crne Gore Dragana Đukića je bila primjetna tuga. Ispražnjenost, bolje reći.

„Igrači su imali najbolju namjeru, htjeli su da spriječe rivala da izjednače, ali ovakav gol je posljedica internacionalnog neiskustva. Uradili smo sve da postignemo gol za pobjedu, ali nam se desilo da nam je Slovačka uzela bod na sličan način kao Rusiji”.

„Slovačka je večeras igrala bolje nego u prethodnim mečevima sa Rusijom i Švedskom, imala je mnogo opasniju desnu stranu, ali smo mi pokazali karakter. Nismo se predavali, vjerovali smo do kraja i postigli gol za pobjedu, ali se rukomet igra do posljednje sekunde”, rekao je Đukić za „Vijesti”.

On smatra da je igrače sputala važnost utakmice.

„Ekipa je bila u grču, očito je da je važnost meča uticala na dobar broj igrača, pogotovo u prvom poluvremenu. Igrali smo bez krila, bez pivota, sa velikom željom i htjenjem da mnogo brzo dođemo do gola. U toj brzini smo pravili greške, ali moramo da zaboravimo ovo što se dešavalo i okrenemo se sljedećem susretu. Poslije ova dva rezultata, našeg remija i poraza Rusije od Švedske, sve je još otvoreno”.

Sedmi selektor „lavova”, kojem je ovo šesti nacionalni tim na čijem je kormilu (vodio Jordan, Makedoniju, Švajcarsku, Veliku Britaniju i Izrael), žali i što je u posljednjoj sekundi isključen Marko Lasica, pa vjerovatno neće igrati u subotu protiv Slovačke u Bijelom Polju.

„Lasica je dobio plavi karton, što praktično automatski donosi meč suspenzije. Uzgred, nije ni njemu pobjegao igrač, već je došao da pomogne. Na toj poziciji baš i nemamo rješenje u ovom trenutku, a vidjećemo kada se vratimo da li Mirko Radović može da igra, jer je povrijeđen”.

Đukić napominje da bi gol-razlika u Bijelom Polju mogla da bude ključna, jer nije nerealno da se napravi krug u kojem će Crna Gora, Slovačka i Rusija na kraju grupe 6 imati isti broj bodova.

„Sve će biti otvoreno do posljednjeg trenutka, vjerovatno će biti važan i svaki gol u Bijelom Polju. Neće, naravno, biti jednostavno ni pobijediti, jer je Slovačka pokazala da je doba selekcija, ali vjerujem da to možemo uz pomoć publike, za koju sam sguran da će biti sjajna”.

„Potrebni su nam bolja odbrana i organizacija napada, ali isti karakter koji smo pokazali u Hlohovecu. Sada se stvara scenario, koji je prilično izgledan, da tri ekipe završe grupu sa četiri boda. Dakle, nije važna samo pobjeda, i svaki gol će biti bitan”, zaključio je 54-godišnji stručnjak iz Aleksandrovca.

Bonus video: