Đukić: Ne znam je li iko protiv Švedske imao devet razlike na poluvremenu

Crna Gora protiv Rusije u subotu igra utakmicu odluke
0 komentar(a)
Rukometaši Crne Gore, Foto: Filip Roganović
Rukometaši Crne Gore, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 14.06.2017. 20:14h

Crnu Goru su sekunde dijelile od plasmana na Evropsko prvenstvo, kolo prije kraja kvalifikacija, a nakon sjajne pobjede nad Švedskom u Nikšiću 28:24.

Rusija je, ipak, izvukla trijumf nad Slovačkom i odluku odložila za subotu, u međusobnom duelu sa našom selekcijom.

Crnoj Gori je dovoljan bod...

"Ne znam je li iko vodio devet razlike na poluvremenu protiv Švedske. Ova selekcija je odigrala sjajno Svjetsko prvenstvo, bila je neporažena u grupi, ali smo na krilima fantastične publike igrali sjajnu odbranu i moram da se zahvalim svim igračima. Ispostavilo se na kraju da to nije dovoljno, ali mi idemo dalje, ovi nije bila naša posljednja riječ. Idemo da i u Rusiji odigramo hrabro, kao što to činimo od trenutka kada smo počeli da radimo zajedno", rekao je selektor Dragan Đukić.

Vuko Borozan je sa 10 golova torpedovao švedsku selekciju, uprkos povredi...

„Pred ovakvom publikom i u dresu reprezentacije svoje zemlje sve se zaboravi i izdrži. Hvala navijačima, oni su nas nosili. Idemo sada u Rusiju da uradimo isto što smo i večeras – da pobijedimo“, poručio je Borozan.

Rade Mijatović je kao kapiten vodio tim u svom gradu i bio sjajan, iako je njegov nastup bio pod velikim znakom pitanja. U prvom poluvremenu je odbranio osam šuteva i bio jedan od najzaslužnijih za ubjedljivo vođstvo (16:7).

"Sjajna utakmica, u sjajnom ambijentu. Nikšić je pokazao da zaslužuje organizaciju ovakvih utakmica, nadam se da će u budućnosti postati praksa da se važnije utakmice igraju ovdje. Hvala svim ljudima koji su došli, i iz Nikšića i sa strane, mnogo su nam pomogli. Zaslužili smo odlazak na Evropsko prvenstvo, ali pred nama je meč u Rusiji koji će odlučivati o plasmanu. Moramo da igramo kao ovog puta, da budemo zajedno do kraja i probamo da pobijedimo u Moskvi", rekao je 35-godišnji Nikšićanin.

Bonus video: