Đukić: Ovo je prvi korak, cilj je plasman na Olimpijske igre - Vijesti.me
SJUTRA ŽRIJEB EVROPSKOG PRVENSTVA ZA RUKOMETAŠE

Đukić: Ovo je prvi korak, cilj je plasman na Olimpijske igre

"Najveće zasluge za uspjeh koji smo ostvarili pripadaju igračima. Oni su odlučili da se izvuku iz bezizlazne situacije, da prevaziđu sukobe koje su imali, da stvore hemiju koja je bila nesalomiva", rekao je selektor Đukić

Rukometaši Crne Gore
Rukometaši Crne Gore (Foto: Filip Roganović)

U Zagrebu će se sjutra obaviti žrijeb za Evropsko prvenstvo za rukometaše, koji će Crna Gora dočekati u trećem šeširu sa Srbijom, Norveškom i Češkom.

Učešće na šampionatu Starog kontinenta, izboreno remijem u Moskvi, samo je prvi korak ka glavnom cilju - plasmanu na Olimpijske igre u Tokiju, kazao je selektor Dragan Đukić.

“Odmah poslije meča u Moskvi sam rekao da Crna Gora ima još mnogo toga da kaže. Sa velikim ambicijama ćemo krenuti u Hrvatsku, želimo da obezbijedimo mjesto na Svetskom prvenstvu, a krajnji cilj i san svih nas je plasman na Olimpijske igre. Generacija koju vodim bi svoj maksimum, u igračkom i svakom drugom smislu, trebalo da pokaže baš u Japanu”, naglasio je Đukić za "Sportklub".

Đukić se još jednom osvrnuo na uspješne kvalifikacije, koje su počele debaklom u Švedskoj, nastavljene sukobom na relaciji Borozan - Lipovina - RSCG...

“Znao sam u šta se upuštam. Sa druge strane, ne bih se prihvatio posla da nisam vjerovao da mogu da riješim probleme. Uspio sam da smirim strasti, da vratim veru u reprezentaciju, da stvorim pozitvnu hemiju i ponosan sam prije svega na to. Najveće zasluge za uspjeh koji smo ostvarili pripadaju igračima. Oni su odlučili da se izvuku iz bezizlazne situacije, da prevaziđu sukobe koje su imali, da stvore hemiju koja je bila nesalomiva. Vjerovali su da mogu do Evropskog prvenstva. Nisu klonuli duhom ni kada je sreća okretala leđa. Borili su se kao lavovi i zasluženo stigli do cilja” rekao je Đukić.

U prvom šeširu na sjutrašnjem žrijebu su: Hrvatska, Francuska, Njemačka i Španija. Drugi čine Danska, Bjelorusija, Švedska i Makedonija. U četvrtom su Slovenija, Mađarska, Austrija i Island.


Najčitanije iz sekcije Rukomet