Đurđina Jauković dobro prošla: Stradao meniskus, ligamenti zdravi

- Pao mi je kamen sa srca kada mi je doktor javio da je oštećen samo meniskus - priznaje sjajni lijevi bek, koji za pet dana slavi 22. rođendan
1347 pregleda 0 komentar(a)
U petak će znati koliko mora da pauzira: Đurđina Jauković, Foto: Boris Pejović
U petak će znati koliko mora da pauzira: Đurđina Jauković, Foto: Boris Pejović

Đurđina Jauković je strahovala od najgoreg scenarija, ali je imala sreću u nesreći - na snimku magnetnom rezonancom joj je dijagnostifikovana povreda meniskusa koljena lijeve noge, a ne ligamenata-

Stamena Nikšićanka je dožvijela težak pad na treningu u subotu, koljeno joj je „prošetalo” i u prvi mah je djelovalo da su stradali ligamenti, zbog čega bi morala da pauzira minimum osam mjeseci. Srećom, povreda je mnogo lakša, iako je i ovako ozbiljna.

- Pao mi je kamen sa srca kada mi je doktor javio da je oštećen samo meniskus - priznaje sjajni lijevi bek, koji za pet dana slavi 22. rođendan.

Još se ne zna koliko će pauzirati prva napadačka opcija u timu Dragana Adžića. Jaukovićeva će u petak otići u Dubrovnik na pregled kod specijaliste, nakon čega će se znati plan oporavka i kada bi mogla da se vrati na teren.

U svakom slučaju, preskočiće tri utakmice glavne faze Lige šampiona, na kojima će Budućnost juriti Mec i Rostov, kako bi imala lakšeg rivala u četvrtfinalu. Bez nje će biti teško nadoknaditi bod minusa, a pitanje je da li će biti spremna i za četvrtfinale. Ako Budućnost stigne do fajnl-fora, Jaukovićeva bi sigurno išla u Budimpeštu...

Crnogorska reprezentativka ove sezone igra sjajno, treći je strijelac Lige šampiona sa 56 golova, samo jednim manje od Ane Gros iz Bresta i Ivete Luzumove iz Tiringera. Prije devet dana je protiv Bresta odigrala najbolji meč u sezoni, 12 puta zatresla mrežu, ali će sada morati da pauzira.

Srećom, nije povrijedila ligamente, pa možda bude spremna za četvrtfinale, a sigurno za eventualni fajnl-for i baraž za Svjetsko prvenstvo, u kojem Crna Gora igra sa Češkom 31. maja u Mostu, a revanš pred svojim navijačima 3. ili 4. juna.

Bonus video: