Duško Milić podnio ostavku (video)

Nakon neuspjeha u baražu za Svjetsko prvenstvu u Brazilu, u dvomeču sa Hrvatskom, crnogorski stručnjak je danas podnio ostavku na mjestu selektora ženske seniorske reprezentacije Srbije
108 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 11.06.2011. 20:55h

Duško Milić je održao obećanje – nakon neuspjeha u baražu za Svjetsko prvenstvu u Brazilu, u dvomeču sa Hrvatskom, crnogorski stručnjak je danas podnio ostavku na mjestu selektora ženske seniorske reprezentacije Srbije.

Milić je na kormilo Srbije došao prije skoro dvije godine. Uspio je da odvede Srbiju na Evropsko prvenstvo, koje je u decembru prošle godine održano u Danskoj i Norveškoj. Srbija je eliminisana u prvoj rundi takmičenja, nakon sva tri poraza u grupi, od Danske, Španije i Rumunije.

Po povratku iz Skandinavije, Milić je na sjednici Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije najavio da u slučaju neuspjeha u dvomeču sa Hrvatskom više neće biti selektor Srbije, ali “da nije siguran da li će produžiti ugovor sa Savezom čak i u slučaju plasmana na SP”.

Srbija je, inače, danas u revanšu baraža u Kragujevcu bila bolja od Hrvatske 31:30 (15:15), ali su Hrvatice izborile vizu za Brazil zahvaljujući pobjedi u prvom meču, u Varaždinu, od (36:25).

Najefikasnije u srpkom timu bile su Lekić i Pop-Lazić sa po sedam golova, dok je Damnjanović postigla pet. Hrvatsku je predvodila Andrea Penezić sa osam golova.

Bonus video: