Duvnjak: Hvala navijačima, možemo samo da budemo bolji; Červar: Moramo bolje

Sjajni bek je u drugom poluvremenu odigrao fenomenalno u odbrani, kao istureni igrač u zoni 5-1, potpuno poremetio napad "lavova"
2513 pregleda 0 komentar(a)
Domagoj Duvnjak, Foto: AP
Domagoj Duvnjak, Foto: AP

Domagoj Duvnjak je bio ključni čovjek Hrvatske u pobjedi nad Crnom Gorom na startu rukometnog EURA.

Sjajni bek je u drugom poluvremenu odigrao fenomenalno u odbrani, kao istureni igrač u zoni 5-1, potpuno poremetio napad "lavova", koji su nakon 30 minuta vodili 13:12.

Na kraju 27:21 za Hrvatsku.

"Nismo toliko loše odigrali u prvom poluvremenu. Odbrana nam je bila dobra, puno bolja nego u prijateljskim utakmicama. Igrali smo preglupo u napadu, a Crnogorci su bili pametni i to su iskoristili. Drugo poluvrijeme bilo je odlično. Ono što smo se dogovorili na poluvremenu, to smo i napravili. Mislim da naša forma može ići samo uzlaznom putanjom", kazao je Duvnjak, pa dodao:

"Mi ne da se još uigravamo nego se još tražimo. Imajte na umu da smo zajedno jako malo vremena. Drugo poluvrijeme nam treba biti vodilja za nastavak prvenstva."

Hrvati su imali i ogromnu podršku sa tribina dvorane u Gracu.

"Fenomenalna atmosfera, stvarno su bili sjajni. Zahvaljujem im se u ime cijele ekipe. Puno je lakše igrati ovako, kad znaš da tvoji ljudi stoje iza tebe. Kad smo gubili, bili su nam dodatni vjetar u leđa. Ja im se zahvaljujem i nadam se da će u subotu biti u istom broju", zaključio je Duvnjak.

Selektor Lino Červar je rekao da je njegov tim zasluženo pobijedio.

"Zasluženo, mada se nadam da ćemo u sljedećoj utakmici biti bolji. U prvom poluvremenu nismo bili strpljivi nego smo nasjeli na njihovu igru, pozicioni napad. Završavali smo individidualno, obrana nije bila kompaktna i nismo igrali timski. Odbrana je u drugom dijelu bila jača, dobro je funkcionisala na čelu s Duvnjakom, a i golmanom Šegom. Ali, ako budemo ovako igrali s Bjelorusijom u prvom dijelu, nećemo dobiti utakmicu", upozorio je Červar.

Bonus video: