Dvanaest Crnogoraca na najjači Tunis: Epilog - minus 12

„U planiranju mora drugačije da se radi, i u planiranju, ali i u stvaranju svijesti, ne samo igrača, već i kompletne rukometne javnosti da se ovom takmičenju ukaže zaslužen značaj“, naglasio je Đukić
1 komentar(a)
Dragan Đukić, Foto: Stefan Ivanović/RSCG
Dragan Đukić, Foto: Stefan Ivanović/RSCG
Ažurirano: 25.06.2018. 14:02h

Muška rukometna reprezentacija Crne Gore, preciznije - sastav od 12 momaka, koji su se odazvali pozivu selektora i saveza da predstavljaju državu u Taragoni, očekivano je završio nastup na Mediteranskim igrama nakon dvije utakmice u grupi.

U posljednjem meču, „crveni“ su poraženi od Tunisa, jedne od najboljih afričkih selekcija, učesnika Olimpijskih igara u Riju, koji je u Španiju došao u najjačem sastavu - 40:28.

„Mislim da su momci koji su bili tu dali sve od sebe da predstave Crnu Goru. Bilo nas je 12, bili su u grupi sa kandidatima za medalju, ekipama koje će, vjerujem, ići do kraja“, kazao je selektor Dragan Đukić.

Crna Gora se držala do osmog minuta (3:3), a Tunis serijom 5:0 napravio prvi korak ka pobjedi.

Kako je meč odmicao, a bez mogućnosti rotacije, Đukićev tim je gubio korak za rivalom, tako da je epilog bio očekivan.

„U planiranju mora drugačije da se radi, i u planiranju, ali i u stvaranju svijesti, ne samo igrača, već i kompletne rukometne javnosti da se ovom takmičenju ukaže zaslužen značaj“, naglasio je Đukić.

Crna Gora - Tunis 28:40

Taragona - Sportska palata. Gledalaca: 50. Sudije: Mrvica i Jurinović (Hrvatska). Isključenja: Crna Gora 2, Tunis 2 minuta. Sedmerci: Crna Gora 3 (2), Tunis 4 (4).

CRNA GORA: Mihaljević, Leković 2, Bakić 4 (1), Popović 1, Jokić 3, Mijušković, Radović 5 (1), Radojević 2, Kaluđerović 3, Čampar 4, Pižurica, Piledija 4.

TUNIS: Misu, Hakika 4, Majdob 6, Banur 4, Aluini 1, Bedu, Hosni, Haj Jusef 1, Maref 3, Sanai 4, Safi 4, Susi 1, Žabala 3, Zaed 4, Baha 5, Kuref.

Bonus video: