Fajnl-for ženske Lige šampiona u Budimpešti ili Ljubljani

Ranije je saopšteno da će Izvršni komitet EHF-a odluku o eventualnom domaćinu donijeti 20. septembra.
68 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 13.09.2013. 22:25h

Po svemu sudeći, sasvim je izvjesno da će ove godine u ženskoj Ligi šampiona biti odigran fajnl-for (kalendarom je previđen za 3. i 4. maj) – za organizaciju finalnog turnira najjačeg klupskog takmičenja, naime, stigle su četiri ponude, i to tri mađarske i jedna slovenačka.

Interesantno sva tri subjekta iz Mađarske su kandidovali dvoranu u Budimpešti, „Pap Laslo“ (kapaciteta 9.100 mjesta), a to su uradili Sportkoncept, menadžerska agencija iz Mađarske, Hungarofest i Mađarska rukometna federacija, te Neksus komjunikejšn.

Za organizaciju se prijavio i Krim, koji bi fajnl-for organizovao u „Stožicama“ (12.500).

Evropska rukometna federacija je u junu raspisala konkurs za organizaciju fajnl-fora u ženskoj Ligi šampiona, i tada navela da bi ove sezone finalni turnir mogao biti održan ukoliko neko od prijavljenih na konkursu ispuni rigorozne uslove za organizaciju. To se, između ostalog, odnosi na kapacitet dvorane, koji mora biti barem 8.000 mjesta, zbog čega Budućnost i nije razmišljala o tome, kako nam je tada potvrdio Predrag Bošković, predsjednik podgoričkog kluba.

Konkurs je trajao do 10. septembra, a za domaćinstvo najboljim ekipama u LŠ mogli su se prijaviti klubovi, nacionalni rukometni savezi, agencije, gradovi i bilo koja druga institucija koja je zainteresovana da organizuje prvi fajnl-for u ženskoj LŠ, koji bi mogao postati stalni događaj.

Kako se navodi u saopštenju, EHF će razmotriti sve ponude kako bi procijenio da li ispunjavaju organizacione ili ekonomske standarde za ovakv događaj.

Ranije je saopšteno da će Izvršni komitet EHF-a odluku o eventualnom domaćinu donijeti 20. septembra.

Ako nijedna od pristiglih ponuda ne bude ispunjavala uslove, onda će odluka o fajnl-foru mogla biti odložena za neku od narednih sezona.

Sedam prijava za fajnl-for EHF kupa

Za organizaciju finalnog turnira muškog EHF kupa (17/18. maj) prijavilo se pet klubova, jedna njemačka agencija i jedan nacionalni savez.

Od klubova su prijave poslali London (olimpijska dvorana u Londonu), grčki AEK (olimpijska dvorana u Atini), Fuhse Berlin (dvorana „Maks Šmeling“), Meškov Brest (Minsk arena) i Monpelje (svoja dvorana).

Njemačka agencija in.Štutgart je kandidovala Porše arenu u Štutgartu, dok se Rukometni savez Luksemburga prijavio sa „Le Kok arenom“.

Bonus video: