Generacija koja obećava i ima visoke ciljeve: CG rukomet ima bisere

Srebro u jakoj konkurenciji mora da bude motiv momcima velikog potencijala nastave da se razvijaju
2377 pregleda 0 komentar(a)
Srebrni kadeti sa selektorom Božovićem i predsjednikom Kapisodom, Foto: Stefan Ivanović
Srebrni kadeti sa selektorom Božovićem i predsjednikom Kapisodom, Foto: Stefan Ivanović

Lijep uspjeh ostvarila je kadetska rukometna reprezentacija Crne Gore, koja je u nedjelju na Mediteranskom prvenstvu u Atini osvojila srebrnu medalju.

Ispred mladića koje vodi Brano Božović bila je samo Španija, čiji je seniorski sastav šampion Evrope, a iza Hrvatska, Srbija, Francuska, Slovenija...

U takvoj konkurenciji biti drugi – velika je stvar

„Zadovoljan sam kako smo se borili i došli do finala. Žao mi je što nijesmo dobili turnir, dali smo se od sebe, ali su sitnice prelomili. Utisci su odlični“, kazao je kapiten Radojica Čepić.

Jedina dva poraza na prvenstvu, crnogorski kadeti su doživjeli od Španije, u finalu su se borili do kraja, a presudile su nijanse...

„Znali smo rivale i da je nikada jače prvenstvo. Naš cilj je bilo zlato, znajući svoje kvalitete. Bili smo blizu, nijanse su odlučivale. Izgubili smo finale na jednu loptu, meč je mogao da se prelomi i na našu stranu. Drugo mjesto odlična uvertira za dalje i da smo na pravom putu“, kazao je Luka Vukićević, najbolji strijelac prvenstva.

Najbolji lijevi bek Arsenije Dragašević kazao je da su svi igrači ooči finala obećali smo da će dati sve od sebe.

„Imali smo želju da osvimo prvo mjesto, ali nam je za malo izmaklo. Griješili smo dosta tokom utakmice, na kraju svaku trećinu izgubili po gol“, kazao je Dragašević.

Srebro u jakoj konkurenciji mora da bude motiv momcima velikog potencijala nastave da se razvijaju.

To mogu da urade igrajući protiv najboljih, tako da je cilj ove godine da se Crna Gora u avgustu plasira u najjači evropski rang.

„Naš glavni cilj je plasman u A diviziju, a jedan od puteva ka građenju tog glavnog cilja je bilo Mediteransko prvenstvo. Poslije progšlogodišnjeg šampionata i finala, naš cilj je bio zlatna medalja. Imajući u vidu rivale morao sam biti oprezan, ali znao sam i sa kime idem na šampionat. Momci su odradili sve maksimalno, u nekim trenucima smo se i u hodu snalazili, mijenjali koncepciju i odbranu. Bilo je teško u finalu, falilo nam je možda par odbrana golmana da bi pobijedili“, rekao je selektor Brano Božović.

Predsjednik RSCG Petar Kapisoda je najavio da u ovoj generaciji već ima mladića o kojima se ozbiljno razmišlja kao o budućim seniorskim reprezentativcima.

„Jedini način da oni napreduju jeste da igraju protiv najboljih. To je pravilan put njihovog razvoja“, kazao je Kapisoda.

Važno je i da nemaju kompleks niže vrijednosti kada se sastaju sa rukometnim velesilama.

„Mi smo svjesni da smo iz male države, ali sa velikim srcem. Borimo se za svoju državu i borimo se da je podignemo na što veči nivo“, kazao je Čepić

U sklopu priprema za B prvenstvo Evrope, crnogorski kadeti će krajem marta i početkom aprila igrati na jednom od najjačih turnira tog uzrasta, koji se održava u Bugojnu.

Bonus video: