Goran Lasica rekao zbogom u 42. godini

Ne odlazi kao veteran koji je ostao duže nego što je trebalo, već kao jedan od najboljih igrača Prve rukometne lige
448 pregleda 1 komentar(a)
Goran Lasica i Nebojša Vujisić
Goran Lasica i Nebojša Vujisić
Ažurirano: 29.07.2018. 10:06h

Poslije 25 sezona u seniorskoj konkurenciji, u 42. godini života, vrijeme je da se karijera završava. Biološki sat je kad-tad morao da sustigne i jednog od simbola Prve crnogorske lige u rukometu, Gorana Lasicu.

Stameni Nikšićanin, međutim, ne odlazi kao veteran koji je ostao duže nego što je trebalo, već kao jedan od najboljih igrača lige.

Treneri bi rekli i najbolji, što je mnogo puta dokazao, pa čak i prethodne sezone, jer je bio kreator jedinog poraza Lovćena na domaćoj sceni. Tivatski Partizan je 10. marta iznenadio Cetinjane usred Prijestonice, slavio sa 28:20, čemu je nemjerljiv doprinos dao dugogodišnji adut Lovćena fenomenalnom igrom u odbrani.

Lasica je osvojio dosta trofeja u dresu najvećeg crnogorskog kluba, ali posebno izdvaja Kup 2016. i titulu sa Partizanom 2017. godine.

"Ponosan sam što sam igrao za toliko klubova i svuda ostavio trag. Sa Lovćenom sam osvojio sve, ali mi posebno znače trofeji sa Partizanom i šampionski pehar koji sam podigao kao kapiten. To je istorijski uspjeh, jer nikada nijedan klub iz Tivta nije bio prvak države", naglašava sada već bivši lijevi bek.

Čovjek koji je igrao za Nikšić, Sutjesku, Proleter, Vrbas, Crvenku, Rudar iz Kostolca, atinski AEK, Interkoledž sa Kipra, Porto, Bosnu iz Visokog, Siscija iz Siska, Lovćen i Partizan je debitovao u dresu crnogorske reprezentacije sa 35 godina i bio dio ekipe koja je u nezaboravnom baražu izbacila Švedsku.

"Čast mi je što sam bio crnogorski reprezentativac i što sam igrao baraž sa Švedskom, a onda i za Svjetsko prvenstvo u Španiji, kao i to što sam bio dio ekipe koja se kvalifikovala na Evropsko prvenstvo 2014. godine. Žalim samo što nisam ovu pamet imao kada sam imao 20 godina, napravio bih bolju karijeru", uz osmjeh je zaključio Lasica.

Bonus video: