Hamburg preživio minus 7, Metalurg nemoćan u Poljskoj

Makedonski šampion je sve šanse za fajnl-for prokockao još u Skoplju, kada je izgubio sa 27:25, a u Kjelceu nije mogao ni da zaprijeti (26:15)
0 komentar(a)
Mihal Jurecki, Foto: FoNet/EPA
Mihal Jurecki, Foto: FoNet/EPA
Ažurirano: 28.04.2013. 19:23h

Velikanima Kilu i Barseloni na fajnl-foru Lige šampiona u Kelnu društvo će praviti Vive Kjelce i Hamburg.

Poljski prvak je do najvećeg uspjeha u klupskoj istoriji došao nakon lagane pobjede nad Metalurgom (26:15), dok je Hamburg u derbiju sjevera Njemačke slavio poraz od Flensburga (25:23) kao pobjedu...

Makedonski šampion je sve šanse za fajnl-for prokockao još u Skoplju, kada je izgubio sa 27:25, a u Kjelceu nije mogao ni da zaprijeti.

Mihal Jurecki je postigao osam golova za domaće, a pet je dodao Ivan Čupić. Naumče Mojsovski i Renato Vugrinec su sa po četiri pogotka predvodili tim Lina Červara, dok je crnogorski reprezentativac Mladen Rakčević jednom zatresao mrežu slavnog Slavomira Šmala.

Mnogo uzbudljivije je bilo u drugom najvećem gradu Njemačke, gdje je Flensburg držao lekciju Hamburgu, koji je prvi meč dobio sa čak 32:26.

Tim Ljubomira Vranješa je, predvođen nevjerovatnim golmanom Matijasom Andersonom (20 odbrana), došao do željenih plus sedam u 50. minutu (23:16), kada je iz kontre pogodio Anders Egert.

Flensburg je tada počeo da griješi u napadu, a Hans Lindberg je postigao tri gola iz kontre u seriji 4:0, kojom je ekipa Martina Švalba riješila sve dileme.

Danska krila Lindber i Egert su bili najefikasniji igrači utakmice sa po šest golova.

Fajnl-for u „Lankses areni” održaće se 1. i 2. juna, a žrijeb polufinala je u četvrtak u 11 časova u Njemačkom sportskom i olimpijskom muzeju u Kelnu.

Trećina nagradnog fonda (3,3 miliona eura) pripašće učesnicima fajnl-fora.

Bonus video: