Handball-Planet.com: Ambros prvi, Adžić četvrti

Španski trener je pobijedio sa 30 poena, na osnovu glasova novinara iz Njemačke, Mađarske, Poljske, Rumunije, Brazila, Danske, Norveške, Austrije, Francuske, Srbije i Crne Gore
0 komentar(a)
Ažurirano: 09.01.2014. 23:26h

Trener mađarskog Đera, Martin Ambros najbolji je trener u ženskom rukometu u 2013. godini, u izboru specijalizovanog rukometnog portala Handball-Planet.com.

Španski trener je pobijedio sa 30 poena, na osnovu glasova novinara iz Njemačke, Mađarske, Poljske, Rumunije, Brazila, Danske, Norveške, Austrije, Francuske, Srbije i Crne Gore (koje su predstavljale “Vijesti”), kao i posjetilaca portala.

Španski trener je, podsjećanja radi, prošle godine vodio Đer do titule prvaka Evrope, a mađarski prvak je grupnu fazu u tekućoj sezoni LŠ jedini završio sa svih šest pobjeda u grupi. Podsjećanja radi, osim trofeja u Španiji, Martin je svojevremeno sa Ićakom i stigao do finala Lige šampiona, u sezoni 2010/2011 kada je za samo gol bio bolji Larvik (u polufinalu je izbacio Đer).

Drugo i treće mjesto zauzeli su danski stručnjaci, Morten Subak (20) i Kim Rasmusen (17). Subak je nedavno sa rukometašicama Brazila stigao do titule prvaka svijeta, dok je Rasmusen, na istom šampionatu, vodio Poljakinje do istorijskog plasmana u polufinale (na kraju četvrto mjesto).

Kad ovo priznanje nije dobio za 2012. godinu (dobio ga je Norvežanin Karl Erik Bon), kada ga je i potpuno zaslužio (osvojio Ligu šampiona, olimpijsko srebro, zlato na Evropskom prvenstvu, Regionalnu ligu), bilo je teško očekivati da Dragan Adžić pobijedi za 2013. godinu. Crnogorski selektor i trener Budućnosti je tako sa 11 poena zauzeo 4. mjesto.

Peti je selektor Danske Jan Pitlik sa 9 poena.

Bonus video: