I bod dovoljan za 1. mjesto

Razlika u kvalitetu između šampiona Crne Gore i Njemačke je toliko velika, da bi sve sem ubjedljive pobjede Podgoričanki bilo ravno senzaciji.
0 komentar(a)
ŽRK Budućnost, Foto: Vesko Belojević
ŽRK Budućnost, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 06.11.2011. 08:28h

Bjasen je šokirao Midtjiland u Danskoj (21:18) i omogućio rukometašicama Budućnosti da već večeras riješe sve formalnosti oko osvajanja prvog mjesta u grupi A - ukoliko u „Morači” osvoje makar bod protiv Tiringera, osiguraće čelnu poziciju.

Ali, razlika u kvalitetu između šampiona Crne Gore i Njemačke je toliko velika, da bi sve sem ubjedljive pobjede Podgoričanki bilo ravno senzaciji. Uostalom, stanje na tabeli govori sve - Budućnost ima osam, Tiringer ni bod.

"Tiringer je dobra ekipa, ali smo mi svakako favoritkinje i pokušaćemo da pobijedimo što većom razlikom. Sada ćemo konačno biti u punom sastavu, jer su nam se nakon dužih pauza zbog povreda priključile Suzana Lazović i Jelena Marković. Njihov povratak će nam puno značiti", naglašava Milena Knežević.

U prvom meču u Erfurtu Budućnost nije blistala, ali je savladala Njemice sa 27:23. Tada je bilo psihološkog pritisaka, sada ga nema, pa se može očekivati znatno lakši trijumf.

"Pošto smo prošle u drugu fazu, u meč ulazimo mnogo rasterećenije. Nemamo pritisak, ali to nam ne daje pravo da protivnika ne shvatimo maksimalno ozbiljno. Mnogo nam je bitno da nastavimo sa trijumfima, da zadržimo pobjednički duh", kaže Radmila Miljanić.

Priprema za Brazil

S obzirom na to da je posao u prvoj fazi Lige šampiona praktično završen, Dragan Adžić može da priprema ekipu za Svjetsko prvenstvo u Brazilu, koje počinje 2. decembra. Toga je svjesno i 23-godišnje desno krilo.

"Ova utakmica nam je bitna i zbog reprezentacije, jer nam je jedna od posljednjih pred Svjetsko prvenstvo. Većina reprezentativki igra u Budućnosti i svaki meč do odlaska u Brazil trebalo bi da nam posluži da se što bolje pripremimo za to veliko takmičenje", zaključuje Miljanićeva.

Njemice se načekale na aerodromu

Njemice su sinoć sjetjele avionom „JAT”-a u 18.25 časova, ali su na podgoričkom aerodromu čekale još više od sata da bi krenule ka gradu.

Razlog je krajnje banalan - uprava Tiringera je prvo obavijestila Budućnost da ekipa stiže u 18.30, a potom „pomjerila” dolazak na 19.30 časova. Zbog toga su Njemice morale da čekaju da dođe autobus...

Moćni Đer, Viborg opet bolji od Larvik

Đer je napokon počeo da igra kako može - prvi favorit za osvajanje Lige šampiona je pregazio Randers (35:20), tim od kojeg je u Danskoj izgubio sa 29:23. Jovanka Radičević je u trijumf ugradila četiri gola.

Aktuelni prvak Evrope Larvik je ponovo izgubio od svog prethodnika, Viborga, i to na svom terenu (20:19). Norvežanke sada nemaju izbora, moraju da savladaju Krim u Ljubljani da bi osvojile jedno od prva dva mjesta u grupi B. Slovenke, Larvik i Viborg imaju po šest bodova...

Grupa B

Larvik - Viborg 19:20 (10:12)

Krim - Podravka 22:22 (13:11)

Tabela: Larvik, Krim, Viborg 6, Podravka 2.

Grupa C

Đer - Randers 35:20 (16:9)

Hipobanka - Mec 27:25 (15:13)

Tabela: Đer (-1), Randers 6, Mec 4, Hipobanka (-1) 0.

Grupa D

Ićako - Dinamo Volgograd 28:26 (15:14)

Danas

Olkim - Buksteuder (17)

Tabela: Ićako 8, Olkim 6, Dinamo Volgograd 4, Buksteuder 0

Bonus video: