I Rudar igra Drugu ligu

Posljednja vijest je da će se muškom drugoligaškom karavanu priključiti i pljevljaski Rudar, na radost ljubitelja rukometa u gradu pod Golubinjom
50 pregleda 4 komentar(a)
Milorad Vujošević, Foto: Saša Jončić
Milorad Vujošević, Foto: Saša Jončić
Ažurirano: 16.11.2013. 23:25h

Taman kad izgleda da više nema promjena, jer su svi rokovi odavno prošli, a sezona počela, kad dobijete decidne izjave predsjednika Saveza (Predraga Boškovića), ili, pak, novog direktora liga (Milorada Vujoševića) da će se poštovati donesene odluke, iz Rukometnog saveza Crne Gore uspiju da “iznenade”.

Posljednja vijest je da će se muškom drugoligaškom karavanu priključiti i pljevljaski Rudar, na radost ljubitelja rukometa u gradu pod Golubinjom, ali i ostalih istinskih ljubitelja ovog sporta u Crnoj Gori.

Podsjećanja radi, klub koji je daleke 1964. godine postao prvi crnogorski klub koji je zaigrao u jugoslovenskoj eliti (tri godine ranije je bio klub koji je zaigrao u saveznom rangu, u tadašnjoj Drugoj ligi), u oktobru prošle godine je, zbog finansijskih razloga, odustao od takmičenja u Prvoj, ali i Drugoj ligi.

Za ovu sezonu su iz opštinskog budžeta obezbijeđena sredstva za takmičenje, Rudar će se takmičiti sa kadetskim sastavom, koji bi trebao da vodi Ivan Terzić, piše Pvportal. Isti portal navodi da iz kluba niko nije mogao da potvrdi da li će se i Rudnik uglja uključiti u finansiranje ekipe, ali da će biti jasnije naredne sedmice kada je u planu formiranje Upravnog odbora i organa kluba.

Osim Rudara, u Drugoj muškoj ligi igraće Mornar 7, Berane 2003, Plav i Komovi. Umjesto četvorokružnog sistema, kako je prvobitno bilo planirano, igraće se trokružno, potvrdio je “Vijestima” direktor liga Milorad Vujošević.

Promjena, kojom se nastavlja cirkus, dogodila se i u ženskim ligama - zbog odustajanja hercegnovskog Maestrala (imaju probleme i neriješen status unutar kluba), koji je prema riječima Vujoševića, bio uplatio obavezni depozit i kotizaciju, Druga ženska liga je ostala na tri kluba - Levalea 2010, Mojkovac i Vimax-Plavsko Jezero.

Kako sa toliko klubova nije moguće takmičenje, u RSCG su našli “rješenje” tako što će administrativnim putem te tri ekipe priključiti Prvoj ligi, u kojoj su već Budućnost II, Danilovgrad, Berane 2003, Sutjeska i Nikšić.

Kako nam je kazao Vujošević, svi prvoligaši, izuzev Nikšića dali su pristanak. Iz Nikšića, čak, najavljuju da će se žaliti i Evropskoj rukometnoj federaciji, s obzirom da su im zbog ovakve odluke, koja je, vjerovatno, nezabilježena u rukometnoj praksi, povećani troškovi takmičenja.

"Promjena u sastavu liga više neće biti, barem što se mene tiče, po cijenu moje ostavke ako bude drugačije", obećao je Vujošević.

Bonus video: