Ima li još ko da otkaže?

Kako je saopštio selektor Zoran Kastratović, golman Toleda i lijevi bek Gvadalahare imaju privatne obaveze
85 pregleda 0 komentar(a)
Draško Mrvaljević, Foto: Zoran Đurić
Draško Mrvaljević, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 06.06.2011. 22:48h

Debi Zorana Kastratovića u ulozi selektora rukometaša Crne Gore osuđen je na neuspjeh - nakon što su sa prvobitnog spiska povučeni dugogodišnji nosioci igre Zoran Roganović, Mladen Rakčević i Vladimir Osmajić, te uvijek korisni Marko Pejović, na jučerašnjem okupljanju u hotelu „Crna Gora” se nisu pojavili ni Rade Mijatović i Novica Rudović.

Kako je saopštio Kastratović, golman Toleda i lijevi bek Gvadalahare imaju privatne obaveze.

Još ranije je zbog povrede otpalo prvo desno krilo, Fahrudin Melić, a posljednje mečeve u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, u kojima su rivali Švedska i Slovačka, neće igrati ni Vasko Ševaljević zbog lakšeg operacionog zahvata.

Kao što je poznato, ranije su se od nacionalnog tima oprostili igrači koji su nastupili na Evropskom prvenstvu u Norveškoj 2008. godine - Alen Muratović, Goran Stojanović, Petar Kapisoda i Aleksandar Svitlica (Blažo Lisičić, Ratko Đurković i Goran Đukanović završili karijere).

Nakon svega, postavlja se samo jedno pitanje: Do kada će sve ovo trajati!?

Novi selektor pred sjutrašnji duel sa Šveđanima u Pljevljima (20 časova) svjestan je da sa ekipom, u kojoj su od standardnih reprezentativaca samo kapiten Draško Mrvaljević i prezimenjaci Igor i Žarko Marković (danas stiže iz Saudijske Arabije), nema iluzija da se može nešto više uraditi protiv dvije najbolje ekipe u grupi 4.

- Uz neke otkaze zbog privatnih i zdravstvenih razloga, nisam u mogućnosti da računam na sve pozvane igrače. Očekuju nas dva dana rada, što je malo vremena da se spremimo na pravi način za Šveđane. Moramo biti maksimalno angažovani i posvećeni na terenu, a onda mogu biti zadovoljan bez obzira kakav rezultat bude na kraju - kaže Kastratović.

Bivši trener Berana se, ipak, nada da će moći da računa na najbolje rukometaše u narednom ciklusu.

- Sa svim igračima sam razgovarao telefonom, sa nekima sam se i vidio u Makedoniji. Želim da sada učešće uzmu igrači koji su do sada bili u drugom planu ili nisu dobijali pravu priliku. Praktično već sjutra nas očekuju kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Španiji, iako počinju u novembru. Moja ideja je da tada u timu budu najbolji, najspremniji i najzdraviji igrači - zaključio je Kastratović

Osmorica iz stranih i domaćih klubova

Nakon novog skraćivanja, Kastratović je mogao da računa na samo 14 igrača, pa je aktivirao i dvije rezerve - Ivana Perišića i Mirka Radovića iz Lovćena. Selektor sada računa na po osam rukometaša iz inostranih i domaćih klubova, od kojih su šestorica u redovima Cetinjana.

Spisak - golmani: Marko Rajković (Budvanska rivijera) i Nebojša Simić (Lovćen);

Pivoti: Nemanja Grbović (Vardar, Makedonija) i Andrija Pejović (Lovćen);

Lijeva krila: Igor Marković (Lovćen) i Mirko Majić (Sutjeska);

Desna krila: Igor Bakić (Antekera, Španija), Marko Lasica (Kangas, Španija) i Mirko Radović (Lovćen);

Lijevi bekovi: Žarko Pejović (Vardar, Makedonija), Bogdan Petričević (Arate, Španija) i Marko Drašković (Lovćen);

Srednji bekovi: Draško Mrvaljević (Gepingen, Njemačka) i Stevan Vujović (Antekera, Španija);

Desni bekovi: Žarko Marković (Sport klub, Saudijska Arabija) i Ivan Perišić (Lovćen).

Bonus video: