Imamo kvalitet da budemo iznenađenje

“Mi smo selekcija koja je u fazi stvaranja. Dosta toga nam nedostaje, ali mnogo toga već imamo. Verujemo jedni drugima, pokazali smo da vrijedimo", kaže Borozan
0 komentar(a)
Vuko Borozan, Foto: Piotr Matusewicz/Pressfocus
Vuko Borozan, Foto: Piotr Matusewicz/Pressfocus
Ažurirano: 05.07.2017. 14:05h

Crna Gora ima kvalitet da bude iznenađenje na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj, jasan je naš rukometni reprezentativac Vuko Borozan.

On je u intervjuu za Sport Klub pričao o kvalifikacijama i predstojećem EP, fantastičnoj sezoni sa Vardara, ambicijama u budućnosti…

"Mi smo selekcija koja je u fazi stvaranja. Dosta toga nam nedostaje, ali mnogo toga već imamo. Vjerujemo jedni drugima, pokazali smo da vrijedimo. Dosta toga se promijenilo. Drugačije nas gledaju, drugačije tretiraju. Polako dolazimo do tretmana koji smo tražili u vrijeme sukoba sa savezom", rekao je Borozan.

Rivali Crne Gore na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj biće Njemačka, Slovenija i Makedonija.

"Teško je reći i pričati ambicijama. Daćemo sve od sebe, raditi dvostruko više od drugih i vjerovati da možemo da budemo iznenađenje u Hrvatskoj. Naši ciljevi kada je budućnost u pitanju su Svjetsko prvenstvo i plasman na Olimpijske igre. Ova generacija to može", dodao je Borozan.

Crna Gora je prošla pakao kroz kvalifikacije…

"Protiv Slovačke smo primili gol u posljednoj sekundi i ostali bez boda. Kada smo očekivali da sa publikom u Nikšiću poslije pobjede nad Švedskom proslavimo plasman na Evropsko prvenstvo, Rusi su postigli gol u posljednjoj sekundi u duelu sa Slovacima i natjerali nas da u Moskvi igramo meč koji je nosio epitet biti ili ne biti".

"Ipak, vjerovali smo i to je važno. Vjera nas je održala u trenucima kada su Rusi imali veliku prednost. Borili smo se kao lavovi, stigli do neizvjesne završnice, a onda je sreća stala na našu stranu i rekla: “Ovi momci zaslužuju da idu na Evropsko prvenstvo", ističe Borozan.

S Vardarom je prošle sezone osvojio sve - Ligu šampiona, SEHA ligu, prvenstvo i Kup Makedonije.

"Uvjeren sam da smo radili dva puta više nego svi ostali klubovi u Ligi šampiona i zato smo sada na tronu. Zbog toga smo vjerovali da možemo do titule. Zbog toga smo u mečeve ulazili bez kompleksa i straha. Imali smo malo sreće? Jesmo! Ali ona prati hrabre, ona prati one koji vjeruju i koji rade da bi stigli do cilja", rekao je Borozan i dodao:

"Vardar je postao evropski brend i to će ostati i u sezonama koje slijede. U narednu sezonu ulazimo i mi i rukometašice sa istim ciljem, a to je plasman na finalni turnir Lige šampiona. Nadam se da možemo da ponovimo ovogodišnji uspjeh", zaključio je Cetinjanin.

Bonus video: