Itana Grbić i Darli Zokebi de Paula sačuvale pobjedu

Itana Grbić je prvo asistirala za 21:20 i pogodila za 22:20, da bi Darli Zokebi de Paula odbranila šut pet sekundi prije kraja
79 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 18.11.2016. 19:48h

Prvi put u dresu Budućnosti je gledana budućnost najtrofejnijeg crnogorskog kluba.

I djeluje da su pred „plavima” dani, mjeseci i godine sazrijevanja, a kada prođu moguće je da će nove titule stići u „Moraču”...

Bez Kristine Neagu i Milene Raičević u timu, sa Katarinom Bulatović, Biljanom Novović, Kingom Ahruk, Neli Irman i Martom Batinović koje nisu igrale ni sekundu, Podgoričanke su na oproštaju od glavne faze Lige šampiona savladale Glasverket sa 22:21.

Duel sa debitantom u elitnom takmičenju je odigralo svega devet igračica - sedam članica odlične juniorske generacije, pojačane Suzanom Lazović i Darli Zokebi de Paulom.

I činilo se da neće biti nikakvih uzbuđenja, jer je na krilima rastrčale Dijane Ujkić Budućnost već u 8. minutu povela 6:1.

Bilo je nekoliko puta i šest razlike, ali su Norvežanke u finišu iskoristile umor i dekoncentraciju domaćih i izjednačile na 20:20.

Tada je na scenu stupila Itana Grbić - lijevo krilo koje je sinoć igralo na poziciji srednjeg beka je petom lucidnom asistencijom, tada ka Lazovićevoj, pomoglo „plavima” da opet povedu, a onda i pogodilo za 22:20.

Glasverket je smanjio na 22:21 i u posljednjih 65 sekundi mogao do prvog boda u eliti, ali kao da je bilo suđeno da Budućnost pobijedi - prvo je Birna Haraldsdotir pogodila stativu, a pet sekundi prije kraja je Zokebi de Paula odlično zaustavila šut Emili Kristensen.

"Zaista dobro smo otvorile utakmicu u oba pravca. Trener nas je pripremao kao da je finale Lige šampiona, ali je zbog neiskustva došlo do pada u igri. Dosta je, ipak, zabavnije i veće je iskustvo kada imamo ovako blizak rezultat", rekla je Grbićeva.

Šta ti više odgovara - da si srednji bek ili lijevo krilo?

"Kako trener kaže. Ako koristi ekipi, i na gol ću da stanem".

Budućnost - Glasverket 22:21 (14:9)

Podgorica - SC „Morača”. Gledalaca: 1.200. Sudije: Kijauskaite, Zaliene (Litvanija). Sedmerci: Budućnost 3 (3), Glasverket 1 (0). Isključenja: Budućnost 6 minuta.

Budućnost: ZOKEBI DE PAULA (14 odbrana i sedmerac), Babović, Batinović, UJKIĆ 5, JAUKOVIĆ 6 (3), Pletikosić, Agović, Irman, MALOVIĆ 5, Bulatović, PAVIĆEVIĆ, Ramusović 2, Novović, Ahruk, LAZOVIĆ 2, GRBIĆ 2.

Glasverket: RUNDBRATEN (11 odbrana), Langeli (jedna odbrana), LAJPART 1, Merg 3, Mo. Iversen, BJERNSEN 2, HARALDSDOTIR 3, Josendal 1, Andresen, Bul-Engelstad, KRISTENSEN 4, VOLF 4, Bronsta, MA. IVERSEN 3.

Galerija

Bonus video: