Izazov za kakav se živi: Budućnost u Đeru

Rukometašice Dragana Adžića sjutra (17 časova) gostuju trostrukom uzastopnom prvaku Evrope
2081 pregleda 0 komentar(a)
Barbara Lazović na utakmici sa Savehofom, Foto: Boris Pejović
Barbara Lazović na utakmici sa Savehofom, Foto: Boris Pejović

Većeg izazova u Ligi šampiona, ne računajući fajnl-for, nema od onog koji sjutra čeka rukometašice Budućnosti - najtrofejniji crnogorski klub gostovaće petostrukom prvaku Evrope, Đeru.

Obračun u „Audi areni” (17 časova), između timova koji su osvojili sedam od posljednjih osam titula šampiona Starog kontinenta, trebalo bi da bude spektakularan. Mađarski velikan je u situaciji kakvu nije osjetio u posljednjoj deceniji, jer je vezao dvije utakmice bez pobjede - poraz od Šiofoka (34:29) i remi sa Brestom (27:27). Slabija forma tima Gabora Danjija mogla bi da bude šansa za izabranice Dragana Adžića da se neočekivano uključe u borbu za prva dva mjesta u grupi 2 glavne faze.

- Đer ima nevjerovatan potencijal i kvalitet, sa najboljim igračicama iz nekoliko reprezentacija, 12 internacionalki. Igraćemo na vrućem terenu, protiv ekipe koja je sigurno mnogo spremnija za vrhunski rukomet nego prije sedam dana. Potreban nam je najbolji Đer za sve ono što dolazi u martu, aprilu i maju - istakao je Adžić.

U remiju sa Brestom, trostruki uzastopni vladar Evrope je gubio pet razlike, ali je nekako izborio bod.

- Vjerovatno su vrhunske rukometašice bile ušuškane nakon duge serije pobjeda i očekujem njihovu reakciju. Ovo će biti pravi test za sve što radimo. Da li možemo našim potencijalom da pariramo vrhunskim bekovima, a ima ih sedam? Vjerujem da možemo i da ćemo pokazati da idemo u željenom smjeru.

Amandin Lejno i Eva Kiš su bile očajne između stativa protiv Bresta, ali to ne zavarava trofejnog stručnjaka.

- Lejno je i dalje najbolja golmanka svijeta. Jedan slab dan ili nekoliko utakmica ne govori o njenom lošem kvalitetu. Kiš je praktično riješila posljednje finale Lige šampiona, tako da će obje tražiti naš maksimum.

Iako ne djeluje moćno kao ranije, Adžić smatra da je problem Đera u prethodnim mečevima bio samo u odnosu.

- Vrlo je teško naći slabu tačku Đeru. Remi sa Brestom nije pravo mjerilo njegove snage, mada je francuski tim potvrdio vrhunski kvalitet. Očekujem od starta jako motivisanog protivnika. To bi trebalo da izdržimo i tokom meča nametnemo naš stil igre. Naše djevojke su igrale protiv vrhunskih igračica, znale su da ih zaustave, vjerujem da će to opet pokazati u subotu - zaključio je 50-godišnji stručnjak.

Bonus video: