Jak otpor Sutjeske u Banjaluci

"Nadam se da ćemo u narednim utakmicama, protiv lakših protivnika, upisati prve bodove. Pobjeda je nešto što nam nedostaje”, kazao je srednji bek Nikšićana Ilija Vučković.
114 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 08.11.2011. 21:44h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Doživjeli su i osmi poraz, ali su pružili jednu od najboljih partija u SEHA ligi. Rukometaši Sutjeske poraženi su večeras u Banja Luci od Borca 23:20, u utakmici 8. kola.

Čvrstom odbranom tokom cijelog meča izabranici Zorana Kastratovića uspješno su se suprostavili Borcu, nekadašnjem prvaku Evrope, koji je, potvrdio da posjeduje kvalitet. Nikšićanima za utjehu ostaje činjenica da su učinili sve što su mogli, pa i više od toga, kada se zna da su nastupili znatno oslabljeni bez Duška Trifunovića, Mirka Majića, Vlada Radulovića i Vuka Kaluđerovića.

„Odigrali smo jednu od najboljih partija u Regionalnoj ligi. Bili smo oslabljeni, međutim, kada igramo dobru odbranu možemo da pariramo kvalitetnim ekipama. Borac je izuzetni jak, a osnovni razlog poraza je duža klupa protivnika. Možemo biti zadovoljni, jer smo se Banjalučanima predstavili u pravom svijetlu. Nadam se da ćemo u narednim utakmicama, protiv lakših protivnika, upisati prve bodove. Pobjeda je nešto što nam nedostaje”, kazao je srednji bek Nikšićana Ilija Vučković.

Domaći su golom Srđana Trivundža otvorili utakmicu u prvom minutu, nedugo zatim na drugoj strani uzvratio je kapiten Sutjeske Miodrag Ašanin. Nikšićani su u 9. minutu preko Ilije Vučkovića stigli do prvog vođstva (4:3), ali to kao da je motivisalo domaće koji su sredinom prvog dijela poveli sa (8:5). Blagojević i dva puta Čizmović su tada propustili su prilike u situacijama “jedan na jedan” sa Ljubišićem. U 25. minutu na semaforu je stajalo 11:9, a sa istom razlikom otišlo se na odmor 12:10.

Prvi gol u nastavku postigao je bek Sutjeske Bogdan Nikolić nakon tri minutaigre, a u 35. minutu uslijedilo je drugo poravnanje rezultata (13:13), da bi brzim golovima Mikića i Karadića, Borac došao na plus dva (15:13).

Nakon isključenja Blečića, Borac je na najbolji način iskoristio brojčanu prednost i u 45. minutu stigao do tri gola viška (19:16). Ipak, sa dva gola Ašanina, Sutjeska se u 49. minutu vratila u meč (19:18). Posljednjih 11 minuta Nikšićani nijesu imala pravo rešenje u fazi napada, budući da su do kraja meča postigli tri gola. Istina, nijesu se ni Banjalučani u finišu proslavili, a glavni krivac je Marko Rajković koji je u nekoliko navrata odlično intervenisao.

„Utakmica je bila borbena.Sutjeska je odigrala dobru odbranu i bila dobar rival. Mislim da smo zasluženo slavili. Golmani su se isticali odbranama, tako da je bilo uzbudljivo. Od ovog trenutka svu pažnju posvećujemo narednim rivalima”, kazalo je lijevo krilo Borca Vukašin Stojanović.

Povratak sjutra

Ekspedicija Sutjeske nakon prespavane noći u jutarnjim časovima krenula je za Nikšić. Direktor kluba Božidar Mušikić zadovoljan je prijemom i odnosom čelnika Borca prema crnogorskom predstavniku, budući da su predhodna dva dana na najbolji mogući način ugostili Nikšićane.

”Dugujemo veliku zahvalnost Banjalučanima.U svakom trenutku bili su nam na raspolaganju. Obezbijedili su izvanredan smještaj u hotelu Bosna (četiri zvjezdice), a na dan utakmice koristili smo termin za trening u dvorani. Naša obaveza je da na proljeće Borcu uzvratimo na sličan način, jer smo se predhodna dva dana osjećali kao kod svoje kuće. Takmičenje u Regionalnoj ligi za crnogorski rukomet je od izuzetne važnosti. Nadam se da će doći vrijeme kada će i Sutjeska igrati zapaženu ulogu”, kazao je Mušikić.

Borac – Sutjeska 23:20 (12:10)

Banjaluka – Sportska dvorana „Borik“.Gledalaca: 700. Sudije: Knezović i Zovko (BiH). Sedmerci: Borac 4 (2), Sutjeska 4 (3). Isključenja: Borac 2, Sutjeska 6 minuta.

Borac: Ljubišić (10 odbrana i sedmerac), Haseljić, Blažević (pet odbrana), Sabljić 1, Panić 2, Tešić, Stojanović 2 (1), Mikić 1, Mandić, Šubara, Obradović 2, Karadžić 2, Trivundža 8 (1), Ćelić, Đukić 5, Vranješ.

Sutjeska: Rajković (13 odbrana i dva sedmerca), Jocović, Bojanić, Blečić 3, Đođić 4 (1), Čizmović 3, Blagojević, Nikitović, Šekarić, Bulajić, Nikolić 2, Vučković 1, Ašanin 7 (2).

Galerija

Bonus video: