Jedine provjere za Olimpijske igre

66 pregleda 0 komentar(a)
Rukometašice Crne Gore, Foto: Www.cristipreda.ro
Rukometašice Crne Gore, Foto: Www.cristipreda.ro
Ažurirano: 18.07.2016. 19:23h

Poslije napornih priprema u Kolašinu, došlo je vrijeme da se rukometašice Crne Gore rastrče. Bolje rivale za to nisu mogle da dobiju - „lavice“ će od sjutra do četvrtka učestvovati na turniru u Ajndhovenu, gdje će se redom sudarati sa Rusijom, Švedskom i Holandijom.

Biće to jedine provjere aktuelnih olimpijskih vicešampionki pred odlazak na OI u Rio de Žaneiro.

"Turnir nam dolazi u pravom momentu. Jeste da smo sada „najteži“ nakon vrlo zahtjevnih priprema, ali je dovoljno vremena poslije Anjdhovena da neke stvari koje probamo dovedemo do nivoa potrebnog za utakmicu sa Španijom. Švedska, Rusija i Holandija su baš zahtjevne reprezentacije, dosta trkački raspoložene. Drago mi je da smo baš njih dobili pred Olimpijske igre, jer će nam dati najviše informacija vezanih za primjenu novih pravila, kao i to šta bi trebalo da dodamo i provjerimo do samog polaska u Rio", rekao je Dragan Adžić.

Prije četiri godine, rukometašice Crne Gore su uradile nešto nezapamćeno i bez prijateljske utakmice otišle u London. Sada sebi ne mogu da dozvole taj luksuz.

"Tada smo bili klub - reprezentacija, a sada više nismo. Potrebno je da se malo uigravamo i da djevojke osjete utakmice prije samog takmičenja. To praktikujemo pred posljednjih nekoliko prvenstava, a 2012. smo mogli da ostanemo „zatvoreni“ do kraja i da to funkcioniše. Mislim da ćemo dosta dobiti u Ajndhovenu, a imaćemo dosta vremena da sagledamo sve na pravi način i da spustimo nivo treninga. Moramo da dovedemo formu na pravi nivo, jer na ovim Olimpijskim igrama je neophodno da budemo 100 odsto spremni od 1. kola", dodaje Adžić.

Turnir u gradu Filipsa će najbolje doći Bojani Popović, koja nije odigrala nijednu utakmicu nakon finala Olimpijskih igara u Londonu i nezasluženog poraza od Norveške.

"Posebno za nju su dragocjene ove utakmice, jer četiri godine nije igrala. Nije zaboravila da igra, to pokazuje na svakom treningu, ali je sigurno da će njoj najviše dobro doći igranje ovih mečeva", zaključio je Adžić.

Crna Gora sjutra (18 časova) na otvaranju turnira igra sa Rusijom, a za 20.30 je zakazan duel Holandija - Švedska.

Raspored

Utorak

Crna Gora - Rusija 18.00

Holandija - Švedska 20.30

Srijeda

Švedska - Crna Gora 18.00

Rusija - Holandija 20.30

Četvrtak

Švedska - Rusija 18.00

Holandija - Crna Gora 20.30

Bonus video: