Ježić, Bralo i Trifunović nova pojačanja

Dovedene su dvije Hrvatice - pivot Katarina Ježić (19 godina) i čuvarka mreže Katarina Bralo (23), kao i srpski lijevi bek Jelena Trifunović (20)
122 pregleda 11 komentar(a)
Katarina Ježić, Foto: Www.handballbrazil.com
Katarina Ježić, Foto: Www.handballbrazil.com
Ažurirano: 15.05.2012. 20:33h

Na finalnom turniru Regionalne lige u Baru, predsjednik ŽRK Budućnost Predrag Bošković za RTCG je rekao da su, osim Klodin Mendi, angažovane još tri igračice, ali da ne želi da otkriva imena zbog finala Lige šampiona.

Dva dana nakon revanša sa Đerom, novi prvak Evrope je na sajtu objavio ta tri imena, a samim tim i otkrio koncepciju za narednih nekoliko sezona, jer Budućnost kreće u projekat formiranja novog, veoma mladog tima.

Dovedene su dvije Hrvatice - pivot Katarina Ježić (19 godina) i čuvarka mreže Katarina Bralo (23), kao i srpski lijevi bek Jelena Trifunović (20).

Sa druge strane, iz Budućnosti definitivno idu Ana Đokić, Dijana Jovetić i Sonja Barjaktarović. Ona će u dogovoru sa klubom tražiti tim u kojem će biti prvi izbor na golu.

Cvijić mora na operaciju koljena

Ježić je jedna od najtalentovanijih evropskih igračica, a već je standardna članica seniorske reprezentacije Hrvatske. Pažnju čelnika Budućnosti na sebe je najviše skrenula u pripremnim mečevima pred odlazak na Svjetsko prvenstvo, kada su “vatrene” sparingovale Crnoj Gori u Baru, kao i na samom šampionatu u Brazilu (15 golova na devet utakmica).

Do sada je igrala samo za zagrebačku Lokomotivu, sa kojom je ove sezone stigla do polufinala Čelendž kupa.

Na poziciji pivota zamijeniće Đokićevu, a na početku sezone Dragan Adžić neće moći da računa ni na Draganu Cvijić, koja ponovo mora da operiše ligamente lijevog koljena.

Srpska reprezentativka je u meču sa Mecom obnovila povredu zbog koje je propustila gotovo čitavu sezonu 2010/2011, ali je odložila odlazak pod nož do kraja Lige šampiona.

Šampionka Evrope stiže u redove novog prvaka

Bralo je rođena u Minhenu 19. avgusta 1988. godine, počela je karijeru u lokalnom PSV-u, a u Hrvatskoj je branila samo u sezoni 2005/2006, kada je nosila dres Podravke.

Potom je bila u Frankfurtu i Tiringeru, a 2010. je osvojila titulu prvaka Evrope sa Viborgom (bila zamjena neprikosnovenoj Katrine Lunde-Haraldsen). Posljednje dvije sezone provela je u francuskom Nimu.

Trifunovićeva je i prošle godine bila nadomak Budućnosti, ali je dogovor otpao u posljednji čas. Bivša igračica Vrnjačke Banje i Jagodine otišla je u Metalurg, ali je skopski klub na polusezoni ostao bez novca, pa je povremena srpska reprezentativka otišla u Crvenu zvezdu.

To je bila samo privremena destinacija, a već tri mjeseca trenira po programu kondicionog trenera Budućnosti, Marka Mraka.

Odlaze Bošković i pet, a možda i osam igračica

Dakle, u Budućnosti naredne sezone neće igrati pet rukometašica koje su se popele na krov Evrope - Bojana Popović i Maja Savić završavaju karijere, a ugovori neće biti produženi sa Đokić, Barjaktarović i Jovetić, koju će na poziciji desnog krila zamijeniti mlada Željka Nikolić.

Neizvjesna je, međutim, sudbina još tri rukometašice - Ane Radović, Anđele Bulatović i Adrijane Cakalije. Bošković, koji najvjerovatnije odlazi sa mjesta predsjednika Budućnosti, ranije je razgovarao sa dva srednja beka, ali dogovor nije postignut.

Rumunska internacionalka, sa druge strane, ima još godinu ugovora, ali je moguće da dođe do raskida saradnje. Cakalije, ipak, prvo treba da riješi problem sa koljenom, jer će joj u subotu u bolnici “Kodra” meniskus operisati čuveni novosadski hirurg Miroslav Milankov...

Ostalo je da se riješi i pitanje drugog lijevog krila, a alternativa Majdi Mehmedović vjerovatno će biti Biljana Pavićević, koja je ovu sezonu provela u makedonskom Žito Prilepu.

Bonus video: