Johanson: Bolji smo od Poljske, hoćemo dvije pobjede

Najbolje crnogorske rukometašice u srijedu u Gdinji i u narednu subotu u Bijelom Polju igraju protiv Poljske za 1. mjesto u grupi 2 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj
63 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 16.03.2018. 20:09h

Pred rukometašicama Crne Gore su dvije utakmice koje će riješiti situaciju u grupi 2 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

„Lavice” će u decembru u Francuskoj sigurno nastupiti na 11. uzastopnom velikom takmičenju, jer Slovačka i Italija ne mogu da ih ugroze, ali će dueli sa Poljskom u srijedu u Gdinji i u subotu u Bijelom Polju odrediti ko će biti u boljem šeširu pred žrijeb.

„Čeka nas naporan rad u narednih nekoliko dana da se spremimo za dvije veoma teške utakmice. Želimo da pobijedimo u obje, da izborimo plasman na Evropsko prvenstvo i da naredno okupljanje iskoristimo za druge stvari. Svjesni smo, ipak, da nas čeka jak protivnik”, rekao je selektor Per Johanson.

Švedski stručnjak ne skriva da je njegov tim jači od Karoline Kudlač-Gloc i drugarica.

„Poljska nije stigla do osmine finala Svjetskog prvenstva, ali je u Njemačkoj dobila Švedsku. Nadam se da ćemo odigrati dobro u gostima, a onda dobiti svu moguću podršku kada se budemo sastali u Bijelom Polju. Cilj nam je da dobijemo bar jednu utakmicu, ali želimo da trijumfujemo na obje”.

Johanson je zadovoljan formom izabranica, ali ne i činjenicom da nema nekoliko igračica sa Svjetskog prvenstva.

„Milena Raičević je nakon Svjetskog prvenstva igrala veoma dobro za Budućnost, a i Jelena Despotović je odlična u Mađarskoj. Polazna tačka nam je dobra, ali je problem što je povrijeđena Đurđina Malović i što nema Eme Ramusović. Nismo imali sreće sa njom, ali to je sport”, rekao je Johanson.

Od devet internacionalki, prvi trening je odradila samo golmanka Ljubica Nenezić. Majda Mehmedović, Jovanka Radičević, Jelena Despotović, Anđela Bulatović, Katarina Bulatović, Andrea Klikovac i Bobana Klikovac će biti na raspolaganju Johansonu od sjutra, dok u nedjelju stiže Marina Rajčić, jer Mec sjutra igra meč šampionata Francuske.

Nenezićeva i Rajčićeva će biti zadužene za čuvanje mreže, a nema Alme Hasanić, koja pauzira zbog trudnoće.

„Jedva sam čekala da vidim djevojke, radujem se pripremama i utakmicama sa Poljskom. Možda je sada malo veća odgovornost na Marini i meni, jer nema Alme, ali sam sigurna da to možemo da izguramo kako bi trebalo za trenerom Ristovićem i ostatkom ekipe, koja će nam pomoći. Poljska je jako kvalitetna selekcija. Ima odlične bekove i brza krila, iskusne golmane, ali i mi imamo jako dobru ekipu i dobrom odbranom ćemo doći do željenog rezultata”, poručila je 21-godišnja Podgoričanka.

Djevojka koja je branila za sjajnu generaciju '96. je sa turskim Kastamonuom ostvarila istorijski uspjeh, jer je ušla u polufinale Kupa EHF, i to tako što je u kvalifikacijama rušila špansku Bera Beru i mađarski Vac, u grupi bila ispred norveškog Bjasena, a onda u četvrtfinalu izbacila i rumunski Zalau. Na putu ka finalu stajaće joj Krajova Bobane Klikovac, koja je u revanšu u Rusiji šokirala Ladu (26:23), iako je u Rumuniji izgubila 25:23.

„Sve smo iznenadili, isplatio se dobar rad. Presrećna sam, ispisale smo istoriju turskog rukometa, ali ne želimo da se zaustavimo. Krajova je jako dobar tim, pobijedila je CSM Bukurešt, kao i Ladu u Rusiji, ali ćemo se spremiti najbolje što možemo”, jasna je Nenezićeva.

Galerija

Bonus video: