Johanson: Igračice su mi pomogle sjajnom energijom

"Jovanka Radičević je pokazala da je lider, a i Itana Grbić je bila veoma dobra u drugom poluvremenu", rekao je Johanson
5 komentar(a)
Per Johanson ženska rukometna reprezentacija, Foto: Savo Prelević
Per Johanson ženska rukometna reprezentacija, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.11.2017. 21:18h

Selektor crnogorskih rukometašica Per Johanson bio je zadovoljan igrom svoje ekipe u pobjedi nad Srbijom u pripremnom meču za Svjetsko prvenstvo.

"Rekao sam djevojkama da moraju da mi pomognu i to su uradile sjajnom energijom. Igrali smo odlično u odbrani i veoma dobro u odbrani, postigli smo mnogo golova. Jovanka Radičević je pokazala da je lider, a i Itana Grbić je bila veoma dobra u drugom poluvremenu", rekao je Johanson.

Igrali ste puno brzi centar. Hoćete li to raditi i na Svjetskom prvenstvu?

"Sada smo ga igrali više da bismo imali što više ponavljanja. Bilo je grešaka, ali sam uglavnom zadovoljan. Nećemo, ipak, toliko koristiti brzi centar na prvenstvu. Moramo da radimo i na greškama u kontrama, ne smijemo da brzamo".

Jovanka Radičević je istakla da je saradnja sa novim selektorom izuzetna.

"Komunikacija je stvarno dobra. Nisam očekivala da ćemo ovako dobro igrati odbranu, drago mi je da smo zadržale to što nas je krasilo. Igrale smo brzi centar koji nam je uveo novi selektor. Bilo je puno dobrih stvari, ali ima prostora za napredak. Za prvu provjeru je jako dobro", istakla je Radičevićeva.

Bonus video: