Johanson: Igrali smo fantastičan rukomet u prvom poluvremenu

158 pregleda 3 komentar(a)
Per Johanson, Foto: Uroš Hočevar/kolektiff
Per Johanson, Foto: Uroš Hočevar/kolektiff
Ažurirano: 06.12.2018. 22:40h

Selektor Crne Gore Per Johanson je bio zadovoljan nakon pobjede nad Švedskom, ali ne i zbog činjenice da je njegov tim u finišu dozvolio rivalu da priđe na svega dva gola minusa.

„Igrali smo fantastičan rukomet u prvom poluvremenu. Imali smo problema sa tempom rivala, sa brzim centrom, ali smo od početka krenuli da pogađamo, Marina je bila u meču od starta i imali smo veliku prednost tokom većeg dijela meča. Na kraju je izgleda proradio taj balkanski mentalitet, da mora da bude uzbudljivo. Potrebno je da upoznam bolje ovaj sistem, ali smo imali šest-sedam golova prednosti i tako je moralo da ostane. Ipak, zadovoljan sam zbog pobjede“, rekao je Johanson.

Šveđanin je odlučio da u petak oslobodi igračice obaveza.

„Daću djevojkama slobodan dan, sjutra nećemo progovoriti ni riječ o rukometu. Imaće oporavak, naravno, ali ništa drugo, jer moraju da izbrišu sve iz glave i od subote počnu pripreme za meč sa Srbijom“.

Jeste li gledali Srbiju do sada?

„Nisam je još gledao, samo neke isječke. Fokusirao sam se na Švedsku, ali znam da Srbija igra dobro“.

Prve dvije utakmice u Nantu su potvrdile da je grupa B bila mnogo jača nego grupa A - Francuska se poigravala sa Danskom i slavila 29:23 (bilo i devet razlike), a Crna Gora je mnogo lakše nego što bi se zaključilo po konačnom rezultatu (30:28) porazila Švedsku.

„Slažem se sa tim. Bili smo dosta bolji od Švedske, da smo normalno odigrali finiš bilo bi bar pet-šest golova razlike. Švedska nema ekstra kvalitet kao Francuska, to se osjetilo“.

Francuska je pobijedila i potrebna su joj još dva boda iz dvije utakmice, a Rusiji isto toliko, ali iz tri susreta, da bi bili ispred Crne Gore. Vjerujete li da neko od njih može da podbaci i da se Crnoj Gori otvore vrata polufinala?

„Ne vjerujem da će se Francuska okliznuti, ali se nadam da hoće Rusija. Moguće je, ali mi smo ovdje da bismo dobili što više utakmica. Ako na kraju ispred nas budu samo Francuska i Rusija, bićemo srećni, jer će se pokazati da smo tri najjača tima“.

Johanson je u 57. minutu imao raspravu sa kolegom Henrikom Signelom, koji je bio jako ljut nakon što je Milena Raičević faulirala Danijelu Gustin, zbog čega je švedsko krilo moralo da bude iznijeto sa terena.

„Rekao sam mu da može da bude ljut, ali da ne može tako da se ponaša. Smirio sam situaciju“, zaključio je Johanson.

Signel je na pres konferenciji čestitao rivalu zasluženo pobjedu.

„Čestitam Crnoj Gori pobjedu. Veoma sam razočaran našim izdanjem. Od početka utakmice smo imali slab osjećaj, nismo igrali odbranu kako je trebalo. Nema kukanja, idemo dalje“.

Bonus video: